My Bosnian Home – Jesenje igre sa bundevom koje drže pažnju toddlera duže nego što mislite

igre koje će zabaviti
jesenje igre

Mi smo ovog vikenda odlučili da unesemo jesen u naš dom i dobro se zabavimo! Za početak uzeli smo bundeve i fino ih oprali sunđerom i četkom. Toddleri vole da se uključe u ovakve aktivnosti i ne znam zašto, ali ako im date bilo šta što uključuje vodu – oni se oduševe! U ovom tekstu vam donosim predloge za najzanimljive jesenje igre koje će vaši mališani obožavati i koje im neće tako lako dosaditi.

jesenje igre
@mybosnian_home

Sledeća stvar koja će obradovati svakog dvogodišnjaka je da piše bilo gde a da to nije papir. Zato smo ovaj put radili nešto posebno što nikada do sada nismo. Šarali smo po bundevi! Možete uzeti obične markere, flomastere, ili vodene bojice i tempere. Zabava je zagarantovana. Nakon toga sledi naravno brisanje – vlažnim maramicama ili opet voda i sunđer. I imate zabavu i za nekoliko dana. Nešto kao piši – briši.

jesenje igre
@mybosnian_home

A šta se desilo kada smo rasekli bundevu? Naišli smo na puuuno semenki i odlučili da ih upotrebimo za neku aktivnost pre nego što ih pojedemo! Sipali smo malo vode i zajedno ih očistili, osušili a zatim ispekli. Ceo proces je trajao prilično dugo ali mališani se na ovaj način jako lepo fokusiraju i vežbaju pažnju kao i finu motoriku. Mali prstići strpljivo su sakupljali semenke.

jesenje igre
@mybosnian_home

Kada smo semenke ispekli vreme je bilo za našu planiranu aktivnost sa njima. Na nekoliko papira nacrtala sam nekoliko linija i oblika i dečakov zadatak bio je da male semenke ređa po ovim linijama. Iskreno nisam bila sigurna da će ga ovo zabaviti ali i sama sam ostala iznenađena – prstići su ređali semenku jednu po jednu, a ja sam dobila malo vremena za sebe. Naravno da smo morali da slažemo i sutradan, ali smo se onda trkali ko će pre da ih složi. Ovo je lepota ovih igara – pustite mašti na volju i slobodno dodajte još neke detalje da učnite ovu igru zanimljivijom.

jesenje igre
@mybosnian_home

A kada igranje u kući dojadi – pravac napolje na skaknje po baricama!

Možda te zanima
anorgazmija

Nekada ipak, kišno jesenje vreme, ne dozvoljava igru u kabanicama i čizmicama, pa ako se desi da su vaši toddleri jako zaineresovani i raspoloženi za uzbudljive igrarije, postoje mnoge opcije za kvalitetno provođenje vremena i kod kuće. Volim da uvodim novitete i ne oslanjam se samo na igračke i ono standardno. S tim u vezi, u mojoj prethodnoj kolumni možete da pogledate predloge igara “za kod kuće” koje će jednako zaintrigirati vaše klince.

P.S – na profilu My Bosnian Home uskoro očekujte reel video sa aktivnostima sa bundevom, o kojima smo govorili u ovom tekstu!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh