Partner moje najbolje drugarice mi se ne dopada – šta da radim?

Avatar photo
Drugarice

Sigurno si makar jednom bila u situaciji da ti se partner od tvoje najbolje drugarice baš i ne dopada. Ovo se naročito događa na početku veze kada ne možemo prihvatiti da bilo ko na svijetu može biti dovoljno dobar za nju! U ovoj situaciji obično podignemo visoke zidove i ne dozvoljavamo sebi da ih prihvatimo. Često partnere stavljamo na test ili dajemo savjete kako nisu sjajan izbor za naše najbolje drugarice. Nekad se to ispostavi kao tačno, a nekad baš i ne. Šta radimo u tim situacijama? Nastavljamo da podržavamo njihovu vezu čak iako znamo da osoba sa kojom je naša bestie i nije dobar izbor ili otvoreno pokazujemo nezadovoljstvo?

ZdraviJa se pozabavila ovim pitanjem i nudi ti nekoliko savjeta kako da se izboriš sa ovakvom situacijom, a da ipak ne povrijediš najbolju drugaricu i da ostaneš vijerna sebi.

Ako ne želiš da izgubiš prijateljicu zbog partnera, evo šta treba da uradiš:

Razmisli šta ti se ne dopada u vezi sa njim

Dešava se da nam se neko ne dopada bez razloga. Možda ne možete da shvatite šta ih čini tako posebnima za vašu najbolju drugaricu. Možda se ne slažete sa njihovim stavovima. Sve ovo, iskreno rečeno, nisu dovoljno jaki razlozi da nekoga ne podnosimo. Da, normalno je da se ne slažete sa svakom osobom koju sretnete, ali lako možete da ne shvatite partnera svoje prijateljice i da ga ne volite bez razloga.

S druge strane, postoji mnogo razloga zbog kojih ima smisla da vam se neko ne dopada od samog početka. Da li uvijek kasni? Da li vam je neprijatno? Zar ne poštuje granice? Da li je grub prema vama ili vašem prijatelju? Da li izgleda kao da loše utiče na vašu najbolju prijateljicu? Ako imate valjan razlog da ih ne volite, nastavite da čitate. U suprotnom, pokušajte da uspostavite prijateljstvo i vidite gdje to ide prije nego što počnete da ih jednostavno ne volite.

Svoju zabrinutost podijelite sa drugaricom

Vaša najbolja drugarica neće znati zašto se ponašate tako čudno u njihovoj blizini ako im ne kažete zašto. Da se nalazite u njenoj poziciji sigurno ti ne bi bilo lako da saznaš da tvoj partner nije ostavio bez daha i tvoju najbolju drugaricu i ostale ljude u okruženju, zato je način na koji ćeš joj to reći jako važan. Obavezno ih podsjetite da vam je stalo do njih ali da vjerujete da znaju šta rade i vjerujete u njihovu procjenu.

Možda ti bude interesantno: Kako se nositi sa prijateljem koji voli da drami?

Drugarice

Pronađite nešto zajedničko

Najlakši način da se sa nekim zbližite, jeste da pronađete zajednička interesovanja i teme na koje možete razgovarati. Nikada ne znate koje hobije ili interesovanja dijelite sa nekim dok ne počnete da ćaskate sa njim, pa kada vam se već pruži prilika da upoznate novu osobu u vašoj grupi prijatelja, vidite kuda to vodi.

Pustite da sve ide svojim tokom

Ne možete kontrolisati svoju najbolju drugaricu. Imaju potpuno pravo da biraju sa kim će izlaziti i provoditi vrijeme, baš kao i vi. Ukoliko ste učinili sve što ste mogli da ih upoznate, a i dalje vam se ne sviđaju, možda je vrijeme da to jednostavno pustite i prihvatite da je vaša prijateljica srećna u novoj vezi.

Možda te zanima
opsesivno kompulzivni poremecaj

Kako da njegujete prijateljstvo čak iako vam se ne dopada partner vaše najbolje drugarice?

Drugarice

Izađi na kafu sa najboljom drugaricom

Pokušaj da provodiš više vremena sa svojom drugaricom. Ipak potrudi se da to bude izlazak i vrijeme samo za vas dve, bez tvog i njegog partnera. Čak i ukoliko te pita da povede svog partnera, u potpunosti je u redu da odgovriš sa “ne” i na taj način postaviš jasne granice jer i dalje želiš da se družiš sa svojom drugaricom i da joj povjeravaš svoje tajne i probleme.

“Lijepo sam ti rekla” nije opcija

Pokušaj da izbjegneš korištenje ove fraze. Ovo može da dovede do udaljavanja tvoje najbolje drugarice od tebe čak iako to ne želiš. Sve misli po pitanju njenog partnera zadrži za sebe čak iako si bila u pravu. Potrebno je da je u svakoj situaciji podržiš i iskreno posavjetuješ.

Drugarice

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh