Probala sam TikTok trend – korištenje leda kao skincare rutine – i evo šta mislim o tome

Avatar photo
tiktok trend

Okej, svima nam je u proteklom periodu bar dva puta dnevno iskočio video potapanja lica u vodu punu leda. Tvrdnje su bile sledeće: briše akne, smanjuje jutarnji otok i druge nepravilnosti na koži.

Mi, žene kao žene, ne možemo biti mirne dok svaki trend ne osjetimo, u ovom slučaju, bukvalno na svojoj koži.

Dakle, odlučila sam da sa vama podjelim svoje iskustvo ovog TikTok trenda – sedmodnevnog smrzavanja mog lica u 07:00 ujutro. Nije baš prijatno da se razumijemo, ali o tome ćemo u nastavku.

Šta ti je potrebno?

Za ovaj ekpreiment biće ti potrebna, činija, puno leda i hladne vode. Trebaće i pokoja bubuljica na licu da imaš dobar razlog da ovu proceduru otpočneš.

tiktok trend

Moje iskustvo je ovako rezultiralo…

Prvog dana korištenja leda kao skincare proizvoda, moje lice je izgledalo ovako (lijeva fotografija u nastavku). Ništa čudno i ništa toliko često kada je u pitanju moja koža. Pssst, neka moje pravdanje za ovu bubuljicu bude PMS, a ne ono malo šećera kojeg sam pojela prošlog petka.

Flekice su normalna posljedica bubuljica koje su nekada postojale na mom licu, vječna borba sa mitiserima i dalje traje, ali sve u svemu ne toliko strašna opšta perspektiva.

Svakog dana u 07:00 ujutro, kada moj radni da počinje, nakon dizanja iz kreveta, pranja zuba i redovne skin care jutranje rutine praktikovala sam da lice uronim u ledenu činiju.

Na prvu, izgubite malu dozu daha, jer jelte, niste se još razbuduli kako treba.

tiktok trend

Želim da napomenem takođe da sam prije “uranjanja” lice prala svojom standradnom umivalicom namjenjenoj suhoj koži, a nakon ledene vode koristila sam svoj takođe standradni tonik i regularno kremu za lice. Simple as that, jer kažu manje je više.

Lice sam u činiji držala dok imam daha i koliko je moje srce moglo da izdrzi. Proces sam ponavljala od 3-4 puta. To je to, onda uzela ubrus papir i lagano se potapkala po koži lica da upije svu suvišnu vodu.

7 dana sam ponavljala ovaj jutarnji postupak, dovoljno ili ne, ono što mogu da kažem za ovaj trend je da radi posao ali po pitanju otoka. Što se tiče drugih nepravilnosti na koži ništa značajno i upečatljivo se nije desilo. Bolje rezultate sam svakako imala kada sam koristila proizvode namjenjene isključivo datom problemu na koži u tom trenutku.

tiktok trend

Možda te zanima
maderoterapija

Smtram da jedan led ne može biti univerzalno rješenje za sve probleme i za svakoga.

Ja sam ipak odlučila da mu dam još malo vremena i drugu šansu, tako da ću nastaviti da ga koristim, a o novitetima, ako se dese, svakako ću da update-ujem zajedno za ZdraviJom.

Dakle, vidimo da su bubuljice manje ali ne možemo reći da je primarni razlog za to led, naprotiv vrijeme je prolazilo i koža se na tim mjestima samostalno regenrisala.

Ono što je takođe važno da vam kažem prijateljice jeste, da se meni ništa nije pogoršalo, naprotiv. Dakle, led je bezazlen osvježavajući tuš vašeg lica i smanjivač otoka.

 

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh