Proizvodi za njegu koji bolje djeluju kada spavate

Avatar photo
proizvodi za njegu

Svi znamo da je za ljepotu jako važno biti odmoran i naspavan. Međutim, ponekad, umjesto da se probudimo lijepi i svježi, prvo što vidimo u ogledalu je naše „izgužvano“ lice. Kako biste se probudili zadovoljni, sa blistavom kožom i kosom, te umjesto tamnih krugova ispod očiju ugledali svježe naspavano i vedro lice, ZdraviJa vam u nastavku donosi nekoliko trikova, a tu su i proizvodi za njegu kože i kose koji dosta bolje djeluju kada se nanose uveče, pred spavanje.

Zaštitnici kože

Kako vašem tijelu treba odmor noću, isto tako treba i vašoj koži. Između 23 i 4 časa proizvodnja ćelija može se udvostručiti, a ako ste u dubokom snu, možete vidjeti povećanje broja ćelija za tri puta. To znači da proizvodi koji su dizajnirani da ubrzaju zarastanje kože, kao što su prirodni pilinzi, još bolje rade noću nego što to rade u toku dana.

Neki od proizvoda koji bolje rade noću nego danju, kada je vaša koža izložena suncu i drugim uticajima, su oni koji su usmjereni na borbu protiv akni, te poboljšanje strukture i pigmentacije kože. ZdraviJa vam uvijek preporučuje da koristite kozmetičke proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka.

proizvodi za njegu
@pinterest

Hidriranje je bitno

Vjetar, grijni uređaji u zatvorenom prostoru, klima uređaji, putovanje, zagađenje – lista je onoga što može da osuši kožu. Naravno, vaša koža proizvodi sebum kako bi se borila protiv suhoće. Međutim, sebum se mnogo manje proizvodi noću, što znači da imate najveći rizik od sušenja kože dok spavate. Noću, na koži nemate zaštitni sloj prirodnih ulja, a kao rezultat toga gubite vodu iz kože. Ono što možete da koristite kada je u pitanju ovaj problem su hidratantne kreme, ulja i maske, koji su, naravno, na prirodnoj bazi.

proizvodi za njegu
@pinterest

Obnova kose

Za razliku od vaše kože, kosa se ne liječi na površini kože. U stvari, uopšte se ne može izliječiti, jer u vašoj kosi nema živih ćelija. Međutim, možete da preduzmete neke korake dok spavate kako biste ublažili neke simptome oštećenja. U stvari, možete se probuditi sa sjajnijom kosom i to sa minimalnim naporom. Dovoljno je da koristite hidratantne maske na bazi prirodnih ulja i vidjećete razliku.

Možda vam bude zanimljivo: 13 najboljih prirodnih ulja za kosu

Možda te zanima
piling za usne

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti dragocjeni, a više detalja o njezi kože i kose možete pronaći u našoj rubrici NJEGUJEM SE.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh