Reform pilates: Zašto je zaludeo ceo svet i šta vam može doneti

Avatar photo
reform pilates

Pilates je odavno poznat kao izvanredan način za poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Međutim, u poslednjih nekoliko godina, reform pilates je postao prava senzacija i zaludeo je ceo svet svojim sveobuhvatnim pristupom i brojnim prednostima koje nudi. U ovom tekstu Zdravija tim vam donosi sve informacije koje treba da znate i odgovor na pitanje – zašto je toliko popularan.

1. Savremeni pristup tradiciji

Reform pilates se razvio kao moderna interpretacija originalnog pilates koncepta. Ova metoda kombinuje klasične vežbe sa inovacijama, koristeći posebne sprave kao što su reformer, cadillac i chair. Ovo čini vežbanje izazovnijim i efikasnijim, pružajući vam više kontrole nad vašim telom i pokretima.

2. Trening za celo telo

Jedna od ključnih prednosti reform pilatesa je to što se fokusira na celo telo. Ovaj holistički pristup znači da se ne zanemaruju ni najmanji mišići, pa se postiže ravnoteža u mišićima i poboljšava držanje. Osim toga, ojačava se i centar tela, što doprinosi stabilnosti.

3. Fleksibilnost i poboljšano držanje

Reform pilates je odličan način da povećate svoju fleksibilnost. Vežbe se izvode u kontrolisanim pokretima koji istežu mišiće, smanjujući rizik od povreda i povećavajući opseg pokreta. Takođe, postizanje boljeg držanja tela postaje ključna komponenta ovog treninga.

reformer pilates utisci

4. Jačanje mišića + izduživanje i toniranje

Vežbe u reform pilatesu ne samo da jačaju mišiće, već i toniraju telo. Sprave omogućavaju da se izazovu i najdublji mišići, rezultirajući izduženim i mišićavim telom. Ovo je razlog zašto su mnoge poznate ličnosti i sportisti zaljubljeni u ovu metodu.

5. Poboljšanje mentalnog zdravlja

Reform pilates ne donosi koristi samo za telo, već i za um. Koncentracija potrebna za pravilno izvođenje vežbi pomaže vam da se opustite, smanjite stres i povećate svoju mentalnu jasnoću. Ta harmonija tela i uma čini ovu aktivnost izuzetno korisnom za osobe koje žele da se oslobode svakodnevnog stresa.

Možda te zanima
istezanje

6. Prilagođen je svima

Reform pilates je pristupačan svima, bez obzira na nivo fizičke spreme. Instruktori mogu prilagoditi vežbe različitim nivoima, pa čak i osobama sa određenim zdravstvenim problemima. To ga čini odličnim izborom za sve generacije i fizičke sposobnosti, a vole ga i muškarci i žene.

7. Dugoročni rezultati

Reform pilates nije brzinski program. Rezultati dolaze postepeno, ali su trajni. Vežbanje ove metode pomaže u očuvanju zdravlja, prevenciji povreda i očuvanju vitalnosti tokom celog života.

Ukratko, benefita je pregršt, a na vama je samo da počnete. Neka vas ovaj tekst inspiriše na to, a za dodatnu motivaciju pozovite svoju prijateljicu jer je dokazano da je treniranje u paru daleko efikasnije.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh