Svemirske “Jaffa igre bez granica” oduševile mališane u Doboju

Avatar photo

Jedanaeste po redu “Jaffa Igre bez granica” održane su juče, 28. februara, u Doboju, a mališani ovog grada po drugi put su imali priliku da se takmiče i uživaju u svim pratećim sadržajima ove sportsko-zabavne manifestacije za djecu.

Dobojska Osnovna škola “Vuk Karadžić” tresla se od cike takmičara, te smijeha i podrške malih i velikih vatrenih navijača, a kako je tema novog ciklusa Igara “Svemir”, sve je podsjećalo na citat iz svima omiljene dječje knjige “Mali princ”:

“Živjeću na jednoj od zvijezda. Smijaću se na njoj. I tako, biće kao da se sve zvijezde na nebu smiju, kada pogledaš noću u nebo. I samo ti ćeš imati zvijezde koje se smiju.”

I zaista, i učesnici i publika su bili su prave male nasmijane zvijezde dobojskih “Jaffa igara bez granica”. Djeca iz osnovnih škola, vrtića i djeca sa poteškoćama u razvoju bili su raspoređeni u timove, od kojih je svaki nosio naziv jedne od planeta naše galaksije. Tako su svoje sportske vještine pokazali Merkur, Zemlja, Mars, Jupiter, Saturn… pa čak i Mjesec.

I publici i takmičarima bilo je više nego zabavno u nesvakidašnjem ambijentu i sa “svemirskim” sportskim rekvizitima.

Jedna od mladih takmičarki, Maja B. podijelila je sa nama oduševljenje Igrama: “Ovo je drugi put da učestvujem na Igrama bez granica i super mi je. Malo mi je ljepše nego prošli put jer mi se baš sviđa što sve liči na svemir. Nadam se da će opet doći u Doboj”.

Na dobojskim “Igrama bez granica” učestvovalo je 360 osnovaca i 85 predškolaca, a prema riječima organizatora očekivanja su više nego ispunjena.

“Nemam riječi! Ponosni smo na male takmičare, na sjajnu publiku i na naše drage volontere. Kada vidite ozarenu djecu Doboja da se dobro zabavljaju, praćeni ovacijama 500 mališana i odraslih sa tribina, ne možete da ostanete ravnodušni. Njihova radost je naša najveća nagrada! Posebno smo ponosni na učešće djece iz specijalnog odjeljenja ove škole, jer smatramo da druženje i ljubav među najmlađima ne treba da ima granice. Socijalna inkluzija, zabava, sport, igra i drugarstvo su nešto što pripada svakom djetetu, bez ograničenja. Ni svemir nema ograničenja i to smo htjeli da postignemo. Ljubav bez granica!”, uz smijeh kaže koordinatorka ovog projekta Željka Gajić.

Generalni sponzor ove manifestacije je kompanija Jaffa Crvenka koja je svim takmičarima priredila poklon pakete i sjajnu zabavu. Poklone za male pobjednike obezbijedila je kompanija Gatarić.

Uz adrenalinsku zabavu, djeca su mogla da se druže sa klovnovima, mašataju uz facepainting i druge sadržaje kreativnog kutka koji im je priredila kompanija m:tel, a za osvježenje bili su zaduženi pekara Manja i Vivia, oficijelna voda manifestacije.

Dobojske “Jaffa Igre bez granica” otvorio je zamjenik gradonačelnika Vlado Blagojević.

Možda te zanima
zdrave navike deca

Manifestaciju je podržala i Nova banka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS kao i Ministarsvo prosvjete i kulture RS, te Grad Doboj, kao pokrovitelj događaja.

Kao što je rečeno, ovo su 11. po redu “Jaffa Igre bez granica”, i prve u novom “svemirskom” ciklusu.

Nakon Doboja, ovo sportsko-zabavno takmičenje biće održano 14. marta u Derventi, 1. aprila u Banjoj Luci, te u Prnjavoru 11. aprila. U 2020. godini planirano je da se održi ukupno 10 manifestacija u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Za više informacije posjetite sajt ove manifestacije igrebezgranica.ba ili ih kontaktirajte putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh