Kids Jumbo Race – izvrsna prilika da aktivirate mališane

Avatar photo

Koliko god nam je tehnologija dobroga donijela, ne možemo zanemariti činjenicu da nas je sve zakovala za ekrane. Dane provodimo uglavnom sjedeći u kancelariji i gledaću u laptop, dok na pauzama ćutimo i listamo društvene mreže željni da saznamo šta smo to u međuvremenu propustili. Nakon posla i svakodnevnih obaveza, uglavnom se vraćamo telefonu ili u najboljem slučaju, TV ekranima.

Tako, dan za danom, našim mališanima šaljemo pogrešnu poruku. Pa tako i oni, ugledajući se na nas, još od malih nogu posrću ka telefonima i laptopima i gledaju šta tu ima toliko zanimljivo.

Svjedoci smo toga da djeca sve više vremena umjesto u dvorištu, provode prikovani za ekrane. Društvo iz parkića zamijenili su virtuelnim prijateljima sa kojima “četuju”, iako neke od njih nikada nisu ni upoznali. Zato je vrlo važno pružiti djeci primjer i motivisati ih da se pokrenut.

Djeca će zavoljeti fizičku aktivnost ako ih u svijet sporta uvedete još u najranijem djetinjstvu jer je to doba u kojem se postavljaju temelji zdravog života. Bavljenje sportom ne samo da pospješuje zdravlje nego djecu uči i timskom radu i disciplini. Pored toga, pomoću sporta djeca će naučiti njegovati sportski duh, kako da sebi postavljaju ciljeve i prihvataju izazove.

Uživate u prirodi i šumskim predjelima? Volite sport i akciju? Pokrenite sebe i svoje mališane i provedite proljećni dan u prirodi!

Kids Jumbo Race je idealna prilika da svoje mališane izvedete u prirodu i pokrenete ih. Trka će se održati 26. aprila na Mrakovici sa početkom u 12 časova, a namjenjena je svim mališanima uzrasta od 2 do 12 godina. Organizator trke je Kozara Ultra Trail.

Šta podrazumijeva Kids Jumbo Race?

  • Dužina staze: 200-500 m
  • Start: Kozara, Mrakovica, 26. april 2020, u 12:00h
  • Cilj: Kozara, Mrakovica
  • Uzrast: od 2 do 12 godina
  • Vremenski limit: bez limita!
  • Broj učesnika: 200
  • SVI POBJEĐUJU! Svakog mališana na cilju očekuje medalja i poklon majica.
  • Učešće je besplatno za sve mališane.

Kids Jumbo Race najviše nalikuje Spartancima. Djeca se podstiču na trčanje i skakanje, a rezultat će biti dobra zabava, nova prijateljstva, timski duh i vjerovatno, blatnjava obuća i odjeća.

Možda te zanima
igre za decu diy

Nikada nisi premlad da si zadaš ciljeve i da proslaviš njihovo ispunjavanje – epski osjećaj koji je ujedno i univerzalan! Prijavite za trku putem sajta www.kozaraultratrail.com. Prijave traju do petka, 17.04.2020.

Za dodatne informacije vezane za Kids Jumbo Race trku, pozovite +387 66 335 519 ili pišite na e-mail adresu kids@trail.ba.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh