Trening na trambolini-nova senzacija u svijetu vježbanja

Avatar photo

Znate li da u 10 minuta treninga na trambolini možete potrošiti isto kalorija kao u 30 minuta na traci za trčanje? Naime, u 30 minuta možete potrošiti čak 160 kalorija skačući na trambolini laganim intenzitetom. Usput, skakanje je puno zanimljivije od klasičnog hodanja ili trčanja na traci.

health.com

Trambolina postaje jedan od rekvizita koji dobija prostor ne samo u domovima, već i u fitnes centrima koji organizuju grupne treninge. Prednost ove vrste treninga vezana je uz zdravlje zglobova, jer doskoci na amortizirajuću podlogu stvaraju dosta manji pritisak na zglobove i tetive, od onoga na čvrstoj i tvrdoj podlozi.

Ukoliko živite u kući i imate dvorište, obavezno nabavite jednu trambolinu. Ako ipak niste u takvoj prilici, otiđite do obližnjeg luna parka. Niko neće ni primijetiti da vježbate, misliće da se samo zabavljate.

Prva vježba

wondrlust.com

Stanite na trambolinu, a stopala neka su u razmaku od otprilike 15 centimetara. Lagano savijte koljena, a ruke stavite u položaj kao da trčite. Počnite da skačete polako, kad skočite, stopala bi trebalo da budu 15 centimetara od tramboline.

Druga vježba

Ova vježba će vam ubrzati rad srca i pomoći da sagorite još više kalorija. Stanite u početni položaj kao i kod prve vježbe, ali ruke stavite na kukove, odskočite pa zatim podižite jednu po jednu nogu u visinu kukova, imitirajući trčanje u mjestu.

Treća vježba

kidsinadelaide.com.au

Stanite na trambolinu skupljenih nogu, ruku opruženih sa strane. Skočite, raširite stopala u vazduhu u širinu ramena i doskočite u poziciju čučnja, kao da ćete sjesti na stolicu, ruke bi trebalo da budu ravno ispružene ispred vas.

Možda te zanima
jumping jacks

Nadamo se da smo vam i ovaj put dali ideju kako da vaše vježbanje učinite zanimljivijim, ali i efikasnijim. Uživajte u talasu dobre energije i trošite kalorije na zabavan način!

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh