Vaginalni orgazam i kako ga postići

Avatar photo
vaginalni orgazam

Današnja tema je unutrašnji ili vaginalni orgazam. U stvari, postoji nekoliko različitih tipova vaginalnih orgazama – nije sve u G tački! Da bismo pomogli u demistifikaciji ove teme i rabijanju zabluda o vaginalnom orgazmu govorićemo o tome i za početak naglašavamo da većina vlasnica vulve može da ima više unutrašnjih orgazama.

Ukoliko ne možete odmah da postignete orgazam, ne treba da se obeshrabrite. Vašem mozgu je potrebno vrijeme da registruje ove senzacije kao uzbudljive i pozitivne, te da se vaše tijelo opusti u stimulaciji. Da li ste spremni da saznate više?

Prije svega, važno je da znamo kako ne postji pravi način koji vodi do orgazma, a proučavanje ženskog orgazma je nedovoljno istraženo. Uz to, unutrašnji orgazmi uključuju i G tačku. Ipak, nisu svi unutrašnji vaginalni orgazami orgazmi G tačke. Unutar vagine postoji nekoliko erogenih zona koje mogu dovesti do zadovoljstva, pa čak i do orgazma.

vaginalni orgazam
@pinterest

Orgazam G tačke

G tačka nalazi se oko 4 cm unutar vagine i smještena je na prednjem zidu vagine. Iako se njena tačna veličina i lokacija mogu razlikovati od osobe do osobe, najlakše je možete pronaći tako što ćete opipati njenu izbočenu teksturu. Kada se vlasnica vulve uzbudi, ovo tkivo nabrekne i postane osjetljivije na dodir.

Ovaj orgazam je vjerovatno mnogima najpoznatiji tip unutrašnjeg vaginalnog orgazma, ali zapravo postoje i druga unutrašnja područja koja se takođe mogu stimulisati.

Postoje još dva područja koja možete stimulisati

A tačka, koja se odnosi na  prednji forniks, i kao G područje, to je još jedno duboko, prijatno područje koje se može stimulisati za unutrašnji orgazam. Ova tačka nalazi se oko 4 cm iznad G tačke.

Grlić materice, vjerovali ili ne, može da pomogne u dostizanju jakog unutrašnjeg orgazma. Neke žene opisuju ovo više kao orgazam cijelog tijela, sa osjećanjima koja počinju u grliću materice i šire se kroz cijeli stomak. Nalazi se visoko unutar vaginalnog kanala, na samom vrhu.

Ova “mjesta” mogu se opisati kao različiti dijelovi vaginalnog kanala sa nervnim završecima koji se mogu stimulisati kako bi izazvali orgazam.

vaginalni orgazam
@pinterest

Evo kako da postignete vaginalni orgazam

Pokušajte tokom solo seksa 

Kada doživite orgazam klitorisa, okolna tkiva otiču, a zidovi vagine postaju osjetljiviji i spremni su za još orgazama. Važno je da odvojite vrijeme za sebe, tako da ste potpuno opušteni i ne osjećate nikakav pritisak od strane partnera ili bilo kojeg drugog faktora. Osim toga, ne morate da brinete o svom izrazu lica tokom orgazma, iako to ne biste nikada ni trebali!

Možda te zanima
seks tip

Vježbajte sa igračkom

Vlasnice vulve će sa većom vjerovatnoćom pronaći svoja unutrašnja mjesta zadovoljstva sa igračkom, nego sa penisom. Postoji toliko mnogo vibratora posebno napravljenih za dizajniranih stimulaciju.

Potrebno je da probudite vaše nervne završetke unutar vagine, a to zahtijeva određeno vrijeme, zato budite strpljivi. Što više ovo budete praktikovali, to će vaš mozak više da povezuje tačke između stimulacije i zadovoljstva.

Ojačajte svoje karlične mišiće

Ovi mišići su djelimično odgovorni za orgazam, tako da što su jači, to je bolje. Kada vam je karlično dno jako i zategnuto, imaćete na raspolaganju više mišićnih vlakana za stimulaciju genitalnih nervnih završetaka prije i tokom orgazma. Možete vježbati svoje karlično dno Kegelovim vježbama.

Koristite lubrikante

Već je 80% veća vjerovatnoća da ćete doživjeti orgazam kada je lubrikant prisutan. Posegnite za mazivom, bez obzira na vrstu seksa koju imate.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh