ZdraviJa i Alvogen nagrađuju čitaoce!

Avatar photo
alvogen nagradna igra darivanje zdravija persen

ZdraviJa magazin i kompanija Alvogen nagrađuju vas, dragi naši čitaoci sa vrjednim poklonima. Riječ je o najprodavanijim i najtraženijim proizvodima farmaceutske kompanije Alvogen – PERSEN®, PERSEN® Forte i Alvogen O.R.S.

Nagradićemo vas 5 sa po jednim Alvogen proizvodom, a potrebno je da uradite sljedeće:

  • Lajkujete Alvogen O.R.S. Facebook stranicu
  • Podijelite post javno na svom profilu

Igramo se do ponedeljka, 22. jula, kada ćemo pomoću aplikacije random.org izvući najsrećnije dobitnike.

Šta su PERSEN®, PERSEN® Forte i kako se koriste?

Tradicionalni biljni lijek PERSEN® Forte, koji će vam pomoći kod nesanice.

Sadrži ekstrakte biljaka koje se od davnina tradicionalno upotrebljavaju za uklanjanje simptoma stresa:

  • Valeriana officinalise (odoljenov korijen)
  • Melissa officinalis (matičnjakov list)
  • Mentha piperita (list paprene metvice).

Ekstrakti ovih biljaka u kombinaciji uklanjaju sve navedene simptome stresa i na taj način mogu spriječiti razvoj hroničnih bolesti.

PERSEN® Forte:

  • Aktivne tvari u ekstraktu korijena odoljena (valerijana) imaju sedativni učinak i poboljšavaju kvalitet i trajanje sna.
  • Aktivne tvari lista matičnjaka (melisa) imaju sedativni i karminativni učinak (djeluje protiv nadutosti) i tradicionalno se koriste u biljnim pripravcima koji se primjenjuju za smirenje i kod nesanice.
  • Aktivne tvari lista paprene metvice djeluju spazmolitički na glatke mišiće probavnog trakta te imaju koleretički (pospješuju izlučivanje žuči pojačanjem funkcije jetre) i karminativni učinak.
  • List paprene metvice tradicionalno se koristi zajedno s korijenom odoljena u biljnim pripravcima koji se primjenjuje za smirenje.

Istovremena primjena odoljena (valerijana), matičnjaka (melise) i paprene metvice (mente) temelji se na dugotrajnoj primjeni. Učinci odoljena (valerijana), matičnjaka (melisa) i paprene metvice (menta) se dopunjuju.

Ova kombinacija biljaka djeluje blago smirujuće te se kao takva tradicionalno koristi za smirenje i ublažavanje znakova blage i prolazne nervoze uzrokovane stresom (kao dnevni sedativ kod psihičke napetosti i nemira) i/ili kao pomoć kod prolazne nesanice.

Ako se tokom dvije sedmice primjene Persen tableta zdravstveno stanje ne poboljša ili se pogorša, potrebno je posavjetovati se sa ljekarom ili farmaceutom.

Šta je Alvogen O.R.S. i u kojim situacijama se koristi?

Korištenjem Alvogen O.R.S. eferveta (topivih tableta) u običnoj vodi dobijamo tečnost koja će tijelu adekvatno nadoknaditi izgubljenu vodu, natrijum, elektrolite i glukozu.

Možda te zanima
odmor

Više o ovom proizvodu možete saznati u tekstovima:

Zašto unos obične vode nije dovoljan nakon povećanog znojenja?

Trčanje i pravilna hidratacija organizma

Ovaj proizvod mogu koristiti kako odrasli, tako i djeca.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh