ZdraviJa magazin nagrađuje čitaoce!

Avatar photo
zdravija magazin nagradjivanje probava oskar

ZdraviJa magazin i kompanija Oskar čitaocima poklanjaju jedan od najprodavanijih proizvoda iz asortimana kompanije – Diarilium soluciju!

Pripremili smo dva puta po jednu kutiju Diarilium soluciju – prirodnog lijeka koji će vam olakšati problem sa probavom. Sve što treba da uradite je da u komentar na ZdraviJa magazin Facebook profilu tagujete prijatelja, te da šerujete ovaj tekst javno na svom Facebook profilu.

Igramo se do ponedjeljka, 29. jula, kada ćemo pomoću aplikacije random.org izvući srećne dobitnike.

Šta je zapravo Diarilium i kako djeluje?

Problemi sa probavom

Kako biste se efikasno i brzo izborili sa problemom sa probavom, preporučujemo vam, između ostalog, da počnete sa korištenjem prirodnog kompleksa za tečne i česte stolice – Diarilium solucije.

Sastav

Ruzmarin (Rosmarinus officinalis)

Komisija E i ESCOP prepoznaju internu upotrebu ruzmarina za ublažavanje želučanih poremećaja i njegovu spoljašnju upotrebu, kao dodatak, za ublažavanje reumatskih poremećaja i  poremećaja periferne cirkulacije (ruke, noge). ESCOP takođe preporučuje ruzmarin za poboljšanje funkcije jetre i žuči i, izvana, kao blagi antiseptik. Takođe se koristi za liječenje gihta, smanjenje kašlja i snižavanje hipertenzije.

Ekstrakt sjemena grejpa

Ekstrakt sjemenki grejpa zahvaljujući antibakterijskom, antimikotičnom, antiputridnom, protuupalnom, pa čak i djelovanju na određene viruse sprečava proliferaciju patogena.

Trnjina (Prunus spinosa)

Trnjina se koristi za zaustavljanje dijareje, kod umora, akni, čira, problema sa ustima.

Guščja trava (Potentilla anserine)

Guščja trava je posebno korisna i interno (za liječenje dijareje) i eksterno (za liječenje bolesti sluznice usta i grla).

U slučaju dijareje, efikasna je protiv enterokolitisa, ljetne dijareje, enteritisa i akutnog kolitisa.

Kupina

Tokom vijekova, listovi i pupoljci divlje kupine su korišteni za liječenje hemoptizije, hemoroida, dijareje, dizenterije, oligurije i dijabetesa.

Komorač (Foeniculum vulgare)

Ajurvedska medicina u Indiji i tradicionalna kineska medicina uključile su biljku i njenu klasičnu upotrebu u svoju zvaničnu farmakopeju. Komorač olakšava rad crijeva, smanjuje fermentaciju i formiranje crijevnih gasova, a pomaže u smirivanju bolova u stomaku.

Zeleni anis (Pimpinella anisum)

Efikasan u liječenju raznih probavnih poremećaja, stimuliše apetit, liječi zadah, podržava varenje i prepoznaje se po svom karminativnom djelovanju (olakšava uklanjanje crijevnog plina odgovornog za nadutost, nadimanje, podrigivanje i slično) i djelovanju na želudac.

Matičnjak (Melissa officinalis)

Možda te zanima
nos

Matičnjak ublažava gastrointestinalni bol sa dva kombinovana dejstva:

  • Antispazmodično, smanjuje kontrakcije želuca i crijeva.
  • Takođe stimuliše varenje, povećavajući proizvodnju žuči.

Natrijum hlorid

Farmakodinamička svojstva otopine natrijum hlorida su od natrijumovih i hloridnih jona koji održavaju hidroelektrolitsku ravnotežu.

Natrijum-hlorid učestvuje u rehidraciji obezbjeđujući neophodan rastvor za rehidraciju.

Saharoza

Molekul saharoze se može hidrolizirati da bi se generisao molekul glukoze i molekul fruktoze. Saharoza učestvuje u rehidraciji obezbjeđujući neophodnu glukozu u oralnoj rehidratacionoj otopini i daje energiju.

Kukuruzni skrob

Kukuruzni skrob učestvuje u rehidraciji obezbjeđivanjem potrebne glukoze u oralnoj rehidratacionoj otopini. Ona takođe donosi energiju jer je spor šećer.

Djelovanje

  • Brzo djeluje
  • Zaustavlja dijareju
  • Olakšava bol u abdomenu
  • Obezbjeđuje rehidraciju
  • Djeluje antiseptički
  • Pogodan za djecu od 36 mjeseci

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh