ZdraviJa poklanja čitaocima!

Avatar photo
darmflora probiotik darivanje nagrada

ZdraviJa magazin i kompanija Oskar čitaocima poklanjaju jedan od najprodavanijih proizvoda iz asortimana kompanije – probiotik Darmflora!

Pripremili smo dva puta po jednu kutiju probiotika, a sve što treba da uradite je da u komentar tagujete prijatelja, te da šerujete ovaj tekst javno. Igramo se do ponedjeljka, 1. jula, kada ćemo pomoću aplikacije random.org izvući srećne dobitnike.

Šta je zapravo Darmflora i kako djeluje?

Probiotici su živi mikrobni sastojci namirnice, koji kada se unesu u organizam u dovoljnoj količini, imaju pozitivno djelovanje na zdravlje. Probiotici imaju učinak prirodnih antibiotika, te su upravo iz tog razloga vrlo bitni, budući da sprečavaju rast i razvoj različitih bakterija (Escherihia coli, Salmonella, Shigellae), te posebno učinkovito djeluju na gljivicu Candidu albicans.

Međutim i kod ovih proizvoda postoje dobri i oni koji su najbolji, a mi Vam donosimo najbolji probiotik na tržištu. Darmflora Plus Select kapsule Dr. Wolz sadrže 8 odabranih probiotičkih kultura u koncentraciji od 48 milijardi mliječnih bakterija u preporučenoj dnevnoj dozi.

Ono što je bitno naglasiti jeste da su bakterije mliječne kiseline zaštićene od želučane i žučne kiseline. Darmflora Plus Select kapsule Dr. Wolz je proizvod razvijen posebno za uspostavljanje zdrave crijevne flore. Odabrane kulture su prilagođene različitim crijevnim segmentima gdje pružaju vrijednu potporu fiziološke crijevne flore.

Darmflora Plus Select Dr. Wolz sadrži 8 kultura:

Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei Lactobacillus plantarum Lactobacillus rhamnosus Bifidobacterium lactis Bifidobacterium bifidum Bifidobacterium breve Streptococcus thermophilus Bakterije mliječne kiseline u Darmflora Plus Select kapsulama su zaštićene od želučane i žučne kiseline kako bi im se omogućilo da do crijeva dođu u nepromijenjenom stanju.

Takođe su zaštićene od uticaja temperature, ne moraju se držati na hladnom mjestu, te su stoga pogodne za uzimanje i na putovanjima. Prednosti Darmflora Plus Select kapsula od Dr. Wolz su velike, a nakon terapeutskih i kliničkih istraživanja Instituta za Preventivnu Medicinu (IPM) Friburg pokazalo se da je Darmflora Plus Select kapsule najbolje koristiti za:

  • Ponovno uspostavljanje zdrave crijevne flore,
  • Za vrijeme i nakon antibiotske terapije,
  • Jačanje prirodne obrane tijela.

Jedna kapsula sadrži 8 odabranih probiotičkih kultura u koncentraciji od oko 12 milijardi bakterija mliječne kiseline, kao i vitamine B1, B2, B6, B12, biotin i folnu kiselinu.

Možda te zanima
karfiol

Četiri kapsule sadrže 48 milijardi bakterija mliječne kiseline, 1,1 mg vitamina B1, 1,4 mg vitamina B2, 1,4 mg vitamina B6, 2,5 µg vitamina B12, 50 µg biotina i 200 µg folne kiseline. (1) Vitamini B1, B2 doprinose normalnom funkcioniranju živčanog sustava; (2) Vitamini B2 i biotin pomažu u održavanju normalne sluznice (3) Vitamini B6, B12 i folna kiselina stimulišu normalno funkcionisanje imunog sistema.

Ne sadrže želatin, gluten, laktozu, fruktozu, te boje i konzervanse. Kapsula je biljnog porijekla, celuloze.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh