75 Hard Challenge – sve što treba da znate o ovom trendu koji je privukao pažnju mnogih žena

Avatar photo
75 Hard

Razni TikTok trendovi sa kojima se svakodnevno upoznajemo jednostavno nas oduševljavaju sa nekim potpuno novim vježbama i idejama. Sada je na red došao 75 Hard Challenge. Iako na prvi pogled možda zvuči zastrašujuće, baš to je mnoge zainteresovalo da se dublje upuste u ovaj izazov. 75 Hard je program za razvoj mentalne stabilnosti koji kombinuje kondiciju, ishranu, samousavršavanje, te fizičku i mentalnu disciplinu. Ovaj izazov veoma je popularan širom svijeta, a fotografije učesnika prije i poslije igraju veliku ulogu jer privlače pažnju i motivišu.

Šta je 75 Hard?

Ovaj izazov vodi se shvatanjem da sebe moramo dovoditi u situacije koje nam nisu prijatne kako bismo razvili svoju mentalnu snagu. Program koji traje 75 dana zasniva se na sljedećim dnevnim aktivnostima:

  •  pridržavanje dijete koja može da bude vaš izbor, ali je važno da bude tako strukturisana da joj je krajnji cilj fizičko poboljšanje (konzumiranje alkohola nije dozvoljeno)
  • 45 minuta treninga, dva puta dnevno, od kojih jedan mora da bude na otvorenom
  • napravite fotografiju vašeg napretka
  • pijte jedan galon vode dnevno
  • pročitajte 10 stranica knjige, nefikcijske (ovo ne bi trebalo da budu audio knjige)
75 Hard
@pinterest

Ukoliko barem jedna od ovih smjernica nije ispoštovana, vraćate se na sam početak izazova. Zapamtite, iako program djeluje intenzivno,  nikakve modifikacije nisu dozvoljene!

Program 75 Hard će vam pomoći da povećate svoje samopouzdanje, samopoštovanje, snagu i odlučnost. Sve ovo u krajnjoj liniji pozitivno utiče na vas, vaše razmišljanje i fizičko stanje, disciplnu, upravljanje vremenom i način na koji pristupate zadatku koji je pred vama.

Šta kažu stručnjaci?

Prednosti

Mnogi stručnjaci u pomenutim oblastima smatraju da je upravo ovo odličan način da se razvije diciplina i mentalna snaga. Vi trenirate svoj um da prođe kroz određene stvari koje mu pričinjavaju nelagodnost, a upravo to vas vodi bliže ciljevima koje želite da ostvarite. Takođe, na ovaj način razvijate zdrave navike, kao što su redovno vježbanje, pravilna hidratacija i zdrava ishrana.

Mane

Sa druge strane, mnogi naglašavaju i upozoravaju koliko je važno analizirati 75 Hard i biti svjestan svih njegovih izazova prije nego što se odlučite za ovaj program. Stroga pravila izazova mogu biti intenzivna, pa tako potencijalno dovesti i do povreda ili negativnog uticaja na mentalno zdravlje pojedinaca. Neki upozoravaju i na to da svakodnevno snimanje slike napretka može izazvati opsesiju vezanu za vaš fizički izgled. Da bi plan bio efikasan i ostvariv—bilo da se radi o fitnesu, ishrani ili karijeri—treba da bude održiv i prijatan, a neki ga smatraju previše intenzivnim.

Na kraju, ZdraviJa podsjeća, radite ono što je najbolje za vas. Naš um i tijelo svaki dan osjećaju potrebu za različitim stvarima, a najbolje ćemo se osjećati kada se ponašamo baš u skladu sa tim.

75 Hard
@pinterest

Alternative kojima možete zamijeniti 75 Hard

Tražite li neku metodu vježbanja i ishrane bez strogih pravila kao kod 75 Hard? Kao nešto prihvatljiviji nudi nam se 75 Soft.

Možda te zanima
jul

75 Soft javlja se kao alternativni izazov za 75 Hard, te poziva na jedan dan odmora i ne zahtijeva nikakve slike, što ga čini fleksibilnijom i realnijom opcijom. Ipak sve ovo uz jedno upozorenje – uključuje samo jedan dan oporavka.

Četiri pravila izazova 75 Soft su:

  • jedite hranljive materije, a alkohol je dozvoljem samo u rijetkim prilikama
  • trenirajte 45 minuta dnevno, sa jednim danom pauze nedeljno
  • pijte 3 l vode dnevno
  • pročitajte 10 stranica bilo koje knjige (audio knjige nisu dozvoljene)

Pored svega, Zdravija još jednom napominje, za sve što radite najvažnije je da slušate svoje tijelo i radite ono što njemu treba, nećete pogriješiti.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh