5 savjeta koji će vam pomoći da se vratite u rutinu nakon praznika

Avatar photo
rutinu

Praznici su skoro pa gotovi. Došlo je vrijeme da se vratimo svojim obavezama i krenemo u nove radne pobjede. Ovaj prelazni period može biti konstruktivan i prijatan ako znate kako da mu pristupite. ZdraviJa je odlučila da vam ponudi 5 savjeta za vraćanje u dinamičnu svakodnevicu, i zna kako da na najbolji način svoju rutinu učinite zanimljivijom.

Promjenite svoju percepciju vraćanja u rutinu

Prva stvar koju treba da uradite je da pristupite ovoj promjeni na pozitivan način. O kraju prazničnog perioda i dana odmora možemo razmišljati kao o nečemu negativnom i lako je osjećati se kao da je ovo mračno doba godine. Umjesto da ovim mislima date neku težinu, pokušajte da promjenite način na koji gledate na stvari.

Uložite svjesne napore da vidite ljepotu u ovoj vremenskoj tranziciji i shvatite kako možete imati koristi od toga. Vremenska prolaznost je prirodan ciklus života. Cijenite ju zbog onoga što jeste: evolucija, transformacija, stalna promjena.

Iskoristite ovaj trenutak da identifikujete svoje ciljeve i promjene koje želite da napravite u novoj godini.

rutinu
@pinterest

Čuvajte se

Da se razmijemo, praznici su često sinonim za ekces, odstupanja od rutine, uzbuđenja. S druge strane njihov završetak je je vrijeme da se ponovo povežete i ponovo brinete o sebi.

Vrijeme je da nadoknadite svoj san i da ponovo nađete radost u zdravoj ishrani. Odlučite se za toplu kupku, koristite esencijalna ulja, razmazite se uz kućnu spa sesiju, pročitajte knjigu. Uspostavite velnes ritual koji možete raditi barem nekoliko minuta svakog dana.

 

Mijenjajte svoju rutinu

Iskoristite ovaj period da dodate neku novu aktivnost u svoju dnevnu rutinu, bilo da se radi o vježbanju, razonodi ili društvenom životu. Sjajan je trenutak da započnete novi hobi i ko zna, možda ćete otkriti novu strast.

Upišite se na časove joge ili pilatesa, probajte da slikate ili svirajte neki instrument.

Možda te zanima
kucni ljubimci

Jedna jednostavna promjena u vašim navikama pomoći će vam da spriječite dosadu i uživate u novoj rutini.

rutinu
@pinterest

Izađite napolje najmanje 30 minuta svakog dana

Umjesto da ostanete unutra i gledate televiziju cijelo veče, pokušajte da izađete na svjež vazduh najmanje 30 minuta dnevno.

Prošetajte poslije večere, osjetite svježinu i divite se ljepoti ovog doba godine. To je način da produžite praznike i cijenite trenutke koji slijede poslije njih.

Uživajte u sezonskim prozvodima

Svako godišnje doba sa sobom nosi neke sezonske lokalne proizvode. Jedan od najboljih načina da produžite hedonističku čar zime i praznka je da provedete vikend praveći zdrave poslastice od aktuelnog voća i povrća. Sačuvajte okus zime kako biste u njemu uživali tokom cijele godine.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh