Donosimo vam ideje kako da vaša dnevna soba postane oaza mira

Avatar photo
postane oaza mira

Uz najmodernije filozofije enterijera, koje su se vratile u naše domove od kako smo počeli da provodimo sve više vremena u svojim kućama, Zdravija vam donosi predloge i inspiraciju za uređenje dnevne sobe. Da ova prostorija postane oaza mira, potrebno je dovoljno mašte i isto toliko kvalitetnih i sa strane dizajna, na oko primamljivih elemenata. Kako to sve uklopiti? Saznajte u nastavku.

Inspiracija za pravilan početak

Kako biste dobili na delu ono što zamišljate u glavi, potrebna je prvobitna vizuelna perspektiva. Ukoliko još uvek u mislima niste posložili svaki deo svoje buduće dnevne sobe, Zdravija zajedno sa Matis salonom nameštaja priskače u pomoć. U nastavku pogledajte predloge dnevnih soba napravljenih po najmodernijim tehnikama i principima za prostranost i dizajn koji će vas oduševiti.

Dnevna soba Treviso

postane oaza mira

Dnevna soba od univera u bojama belog mermera i artisan sivim nijansama koje sami možete da birate i kombinujete, posložena po najmodernijim standardima, osvežiće svaki dom svojim svetlim tonovima i pametno posloženim elementima. Ako volite prostranost enterijera i minimalizam, Treviso je pravi izbor za vas.

Dnevna soba
TREVISO

Dnevna soba Contempo

postane oaza mira

Ukoliko vam godišnje doba uvek pruža dodatnu inspiraciju za uređenje doma, Contempo je dnevna soba koja se super slaže uz novembar i jesen u njemu. Topli jesenji tonovi, kvalitetni i dizajnerski ispoštovani elementi, namještaj koji je već na prvi pogled udoban, sadržina su Contempo Matis sobe kao idealne kombinacije modernog i rustičnog stila. Varijacije su brojne, na vama je samo da izaberete one koje vašem stilu života najviše odgovaraju.

Dnevna soba Sienna

postane oaza mira

Kombinacije visokih i niskih vitrina, polica i klub stola u Matis salonima su uvek organizovano posložene. Još jedna soba od univera daje vam mogućnost da proizvoljno kombinujete sve elemente i skrojite svoju sopstvenu oazu mira. A kako je matis odlučio da posloži sve elemente i dobije Siennu pogledajte klikom na dugme pogledaj.

Na šta trebate misliti kada organizujete svoju dnevnu sobu

Odaberite fokusnu tačku

Odabir fokusne tačke pomaže u vizuelnom predstavljanju prostorije vašem oku i u određivanju gde će koji deo nameštaja da se pozicionira. Vaša fokusna tačka može biti jasna u arhitekturi prostora, kao što je npr. kamin ili prozor. U drugim slučajevima, možete napraviti sopstvenu žarišnu tačku, kao što je centar sobe namenjen za opuštanje.

Ugaoni nameštaj

Dnevna soba je savršeno mesto za druženje kada gosti dođu, ali svaki raspored nameštaja ne pruža osećaj udobnosti gostima. Rasporedite svoj nameštaj tako što ćete u glavi imati viziju sedenja i druženja vaših gostiju. Kauč duž jedne strane i stolica ili dve nagnute prema njemu olakšavaju suočavanje jednih s drugima kada gosti dođu.

postane oaza mira
@pinterest

Vizuelni pregled dnevne sobe

Velikim komadima nameštaja prostranu sobu vizuelno možete učiniti dosta manjom. Počnite tako što ćete se fokusirati na pogled iz povezanih soba. Izbegavajte postavljanje komada nameštaja ispred ove pozicije gledanja. Održavajući ovu oblast otvorenom iz jedne sobe u drugu, proširićete vizuelni pregled dnevne sobe. Takođe, nemojte ometati pogled sa prozora. Tako blokirate prirodno svetlo koje pomaže da se otvori prostor.

Možda te zanima
vape zdravlje

Pozicioniranje stola

Ne potcenjujte funkcionalnost pravilno postavljenog stola u vašoj dnevnoj sobi. Stolovi krivo postavljeni od prostora za sedenje, mogu biti velika neprijatnost za goste. Ne želite da moraju da ustanu svaki put kada požele gutljaj pića, na primer. Kao opšte pravilo, stolovi treba da budu postavljeni na udaljenosti ruke od prostora za sedenje.

postane oaza mira
@pinterest

Pravilan celokupan razmeštaj je ključan

Nameštaj za dnevnu sobu ne bi trebalo da ometa kretanje u njoj. Ne želite da gosti moraju da preskaču noge drugih ljudi da bi došli do svog mesta. Ostavite dovoljno prostora između svakog komada nameštaja kako biste se lako kretali po prostoriji. Napravite jasne linije između ulaza i prostora za sedenje kako biste podstakli udobno okruženje.

Pronalaženje savršenih komada nameštaja i njihovo efikasno uređenje u vašem prostoru može biti teško, ali imajući u vidu ove ideje, možete planirati svoj raspored tako da bude udoban i privlačan i vama i vašim gostima. Malo promišljanja o rasporedu može mnogo doprineti.

Pored savršenog dizajna, kvaliteta i inspiracije za vašu novu dnevnu sobu, u Matis salonima nameštaja u novembru traje popust od 30% na više od 30 grupa artikala. Da li je 30 vaš srećan broj ovog meseca?

Možda će vas zanimati: Dušeci za kvalitetniji i bolji san

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh