Evo kako da popravite san i spavate duže i kvalitetnije

Avatar photo
kako da popravite san

Svi smo svesni ozbiljnosti koju san ima u našim životima i koliko tih 8 sati sna utiče na cela 24. Da li se često osećate umorno ujutru, čak i u noćima kada ste dovoljno spavali? Loš kvalitet sna može da naruši vaš fokus, pogorša vaše raspoloženje i čak je povezan sa povećanim rizikom od raznih bolesti. Priznaćete, ovo predstavlja jedno frustrirajuće iskustvo, ali možda postoji jednostavno objašnjenje za sve to.

Na kakvom dušeku spavate? Ako želite da znate kako da popravite san, znajte da dušek zapravo igra veoma važnu ulogu u vašoj minimalnoj osmosatnoj predstavi.

Njegov materijal, sadržaj, presvlaka, mekoća ili tvrdoća su ključni faktori koji ga čine dobrim ili suprotno. Hajde da dušek bude vaša prva i polazna tačka popravke sna i uopšte kvaliteta života, a sada ćemo vam reći i kako.

kako da popravite san
@pinterest

Kako odabrati odgovarajući dušek?

Dnevni ritam kojim smo uslovljeni a koji često i sami sebi namećemo, troši našu i fizičku i psihičku snagu. Jedan od najboljih načina da je obnovimo jeste da sebi omogućimo dobar san. Osnovni uslov za to je odabir dobrog i kvalitetnog dušeka.

Pošto je na tržištu velika ponuda, Matis se potrudio da udovolji svakom svom kupcu, obuhvatajući u svojoj ponudi dušeka, veliki izbor različitih struktura i dimenzija.

Dušek od memorijske pene

Poliuretanska pena je nežan i elastičan materijal koji prati anatomiju vašeg tela i pruža potpunu udobnost vašoj kičmi pa se preporučuje i osobama koje imaju problema sa kičmom. Mogu da budu pojedinačno od različitih vrsta pene: poliuretanske ili konfort pene ili njihove kombinacije. Ovi dušeci imaju visoku propusnost vazduha (to je veoma važno za održavanje higijene). Dušeci od pene su kompaktni i lako se transportuju.


Dušek od memorijske pene SPA NEW

Dušek sa džepičastim jezgrom

Kod ovih dušeka svaka opruga se nalazi u posebnom džepu i tako nezavisno od ostalih reaguje na opterećenje. Imaju izuzetno ortopedsko dejstvo jer podržavaju vaše telo u 7 zona i to je njihova osnovna prednost u odnosu na dušeke sa žičanim jezgrom. Ovakvo tehničko rešenje omogućava najbolju ventilaciju dušeka što stvara posebnu mikro klimu korisniku.

Dušek Fortuna New je još jedan mezimac među Matis dušecima. Specijalno konsturisana džepičasta jezgra pružaju telu optimalnu i ravnomernu potporu tokom sna. Dodatni vizuelni i estetski efekat postignut je posebnim sistemom štepanja bočnih stranica dušeka (“grčka kocka”).

Dušek sa žičanim jezgrom

Jezgra ovih dušeka čine zavisne opruge pri čemu se opterećenje na jednu odmah raspoređuje na ostale opruge, što daje efekat talasa. Opruge su ortopedske i obezbeđuju dobru cirkulaciju vazduha a samim tim i dugotrajnost dušeka. Za dodatnu udobnost dušeci se oblažu mekanim i nežnim materijalima.

Dušek od lateksa

Ovi dušeci imaju izražen ortopedski efekat. Ravnomerno se raspoređuje težina što omogućava pravilnu cirkulaciju tokom sna. U proizvodima od lateksa ne dolazi do pojave grinja, buđi, gljiva i drugih mikroorganizama koji izazivaju alergijske reakcije i respiratorne bolesti. Ovi dušeci su otporni na deformacije i ne formiraju udubljenja dužim korišćenjem.

Antibakterijsko svojstvo

Zajednička karakteristika svih Matis dušeka za spavanje je pored pomenutog anatomskog i ortopedskog dejstva, da sva platna prolaze termičku obradu što omogućava antibakteriisko svojstvo.

Memorijska pena i prirodni lateks su dve vrste materijala za dušeke koji su antimikrobni. Memorijska pena ima gustu ćelijsku strukturu koja je čini negostoljubivom za razvoj mikroorganizama. Lateks sa druge strane je otporan na grinje i buđ.

Sigurno ne želite da mesto gde sanjate i odmarate od svih dnevnih obaveza bude mala oaza grinja i bakterija. Birajte pametno i pažljivo, prozračnost, svežina i čist dušek su pola zdravlja i slatkih snova.

Možda te zanima
top 10

Koji je pravi madrac za vas, ukoliko imate problema sa leđima?

Ako imate probleme sa leđima, bolove i napetost dušek koji birate za sebe ne bi trebao da bude previše mekan. Dušek srednje čvrstine je idealno rešenje za vas. Različite vrste dušeka mogu se koristiti za lečenje bolova u leđima i vratu, a tvrdi dušeci su najmanje efikasni u lečenju bolova u donjem delu leđa.

Uzmite u obzir i ove faktore kada kupujete dušek za sebe…

Uzmite u obzir svoju telesnu temperaturu. Ljudi ne spavaju dobro kada im je vruće, tako da je održavanje hladnoće važno za odmor. Važno je pronaći dušek od prozračnog materijala.

Razmislite o tome kako spavate. Vaš željeni položaj tokom spavanja utiče na to kako se vaša težina raspoređuje po telu, zglobovima i krevetu. Odabir dušeka odgovarajuće čvrstoće za vaš stil spavanja može pomoći da se ublaži bol.

Ako ste prava spavalica za vas je Matis izdvojio sledeće…

Premium dušeći koje možete pogledati na sajtu Matisa, su oni, koji će vam obezbediti osećaj kao da spavate u oblaku. Jedan od njih je dušek Venera LUX, kraljica naše uspavane kolekcije. Specifična konstrukcija dušeka pruža visok nivo komfora osobama različite telesne težine. Pruža maksimalan komfor i najveći ortopedski efekat.

Postoje dušeci i postoji RUBICON

Italijanske prevlake su postale pravi trend u svijetu industrije kvalitetnog sna. Iz Matis kolekcije bismo izdvojili RUBICON, kralj luksuza sna.

Verujemo da vas je ovaj tekst naveo da bolje razmislite o uticaju sna u vašim životima i koliko zapravo dušek na kome spavate predstavlja važnost. Spavalice, trk na matis.rs i izaberite za sebe ono što će vam najviše prijati i DUGO TRAJATI.

Savena – sa razlogom luksuzna

Savena je klasični dušek, a mnogo toga će vam se dopasti kod ovog artikla. Ne samo da je to hibridni proizvod koji u sebi sadrži dušek i naddušek, upakovane u luksuznu navlaku proizvedenu u Italiji, već je i proizvod koji će uskoro osvojiti titulu najudobnijeg dušeka na tržištu.
Kako da popravite san
Savena dušek
 
 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh