Evo koji dodatak prehrani je efikasan saveznik u mršanju

Avatar photo
prehrani tinny mršanje zdravlje dodatak prehrani

Imate problema sa viškom kilograma koji su se nakupili tokom zime? Vježbate redovno i vodite zdrav način života ali kilogrami nikako da nestanu? Rješenje potražite u dodacima u prehrani. Koji je to efikasan saveznik u mršanju, čitajte u nastavku.

Šta je Thinny i kada se preporučuje?

Thinny je dodatak prehrani namijenjen regulaciji tjelesne težine. Glukomanan, dijetalno vlakno topivo u vodi, u kombinaciji sa hromom pridonosi gubitku tjelesne težine te održavanju normalnog nivoa holesterola i glukoze u krvi uz blagotvorno dejstvo na probavu.

Thinny učinkovito i dokazano:

  • Smanjuje apetit i daje osjećaj sitosti
  • Pridonosi mršavljenju, redukciji tjelesne težine
  • Doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi
  • Doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krivi

Šta je sadržano u Thinny kapsulama?

  • 500 mg glukomanana (ekstrakta korijena Amorpholophallus konjac)

Glukomanan (konjak manan) uz energetski restriktivnu dijetu doprinosi gubitku tjelesne težine (koristan učinak postiže dnevnim unosom 3g glukomanana u tri doze po 1g, uzeto sa 1-2 čaše vode, prije obroka u sklopu energetski restriktivne dijete).

Doprinosi i održavanju normalne koncentracije holesterola u krvi (koristan učinak postiže se dnevnim unosom 4g glukomanana). Glukomanan ima probiotički efekat, pomaže u obnavljanju crijevne flore. Pomaže i u razmnožavanju dobrih bakterija crijevne flore. Održava normalan rad crijeva i zdrav probavni sistem. Održava odnos glukoze i inzulina u krvi i može pomoći u redukciji glikemijskog indeksa obroka.

  • 0,025 mg hroma (u obliku hrom pikolinata)

Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata i održavanju normalne koncentracije glukoze u krvi. Potiče razgradnju masti i ugljikohidrata, pomažući održavanje tjelesne težine.

tinny zada mršanje

Kako djeluju Thinny kapsule?

Glukomanan u dodiru sa vodom nabubri i zauzme mjesto u želucu, te ga je iz tog razloga potrebno koristiti sa mnogo vode. Usporava pražnjenje želuca i izaziva osjećaj sitosti (bez osjećaja nadutosti i bez pojave neželjenih gasova u probavnom sistemu), dovodeći do smanjenog energetskog unosa. Na ovaj način glukomanan uz energetski restriktivnu dijetu dokazano doprinosi gubitku tjelesne težine. Hrom pikolinat pojačava gubitak masnog tkiva i stvaranje mišićnog tkiva.

Možda te zanima
vitamin b vegetarijanci

Kako se Thinny koristiti?

Dvije kapsule, tri puta dnevno, pola sata prije obroka, uz dosta tečnosti, najmanje 2 dl. Nemojte prekoračiti preporučene dnevne doze.

Ograničenje za upotrebu

Nemojte uzimati Thinny ukoliko ste preosjetljivi (alergični) na neki od njegovih sastojaka. Trudnice, dojilje i djeca ne smiju uzimati ovaj proizvod.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh