Ispunite novogodišnje odluke prije Nove godine

Avatar photo

Kada su u pitanju novogodišnje odluke, često se planiraju tek od 1. januara. To planiranje često ostane samo puko slovo na papiru. U izobilju hrane, pića i zabave nikome nije na pameti da se prije ponoći 31. na 01. odluči na zdrav život i nešto što bi mu donijelo dugoročni boljitak.

Koliko ste svojih odluka odgodili uz rečenicu Ima vremena?

Neka vam odgovor na ovo pitanje bude razlog da nastavite sa čitanjem. Posegnite za promjenom navika.

Neka novogodišnje odluke počnu malim koracima

Zašto uspijeh uvijek mora da pordazumijeva hibridni preokret vašeg života? U sitnicama je čar. Kada to prepoznate uspjesi će vam krasiti svaki dan u godini.

Pokupite novi naslov svog omiljenog autora i upustite se u mantru pisane riječi u zimskoj večeri. Uplatite članarinu u teretani. Pijete više vode, ne preskačite oborke. Odlučite se na jutarnju šetnju parkom u komšiluku. Izjavljujte ljubav najmilijima svaki dan… Kada vam ovi, na prvi pogled rutinski koraci pređu u naviku, sledeća godina će biti vaša.

Promjene koje će biti izazvane ovim gestovima ostaju dugoročno, a tako malo truda zahtjevaju.

Oslobodite se pritiska

Kažu da se o sreći ćuti mi ćemo vam isto poručiti i za misaone odluke koje vrtite početkom decembra. Obećajte sebi jer ste vi oni koji i ispunjavaju to obećanje. Iskazivanjem planova drugima stvarate sebi pritisak obaveze i ispunjenja očekivanja.

Glavni i jedini akter u realizaciji vaše mašte ste vi. Neka produkt iste bude iznenađenje za oklinu i vaša beskrajna sreća.

novogodišnje odluke

Prošlost ostavite gdje se desila

Često se uhvatimo da u decembarskim noćima pred spavanje vrtimo po mislima sve ono što se dešavalo prethonih 335 dana. Na neke scene se blago osmjehnemo, a neke pozdravimo uzdahom.

Važno je razgraničiti da u procesu donošenja odluka za Novu godinu, prošlost ostavimo u staroj. Ostavimo prostor za rad na sebi i nesmetano djelovanje za bolju 2022. 

Novogodišnje odluke koje dopuštaju da budete ono što jeste

Možete li da se sjetite svakog puta kada ste drugima udovoljavali protiv svoje volje? Koliko ste se puta prilagodili situaciji i okruženju samo da bi bili prihvaćeni sa odbijanjem prihvatanja sebe takvim kakvi jeste.

Možda vas je to dovelo do novog željenog radnog mjesta, nove ljubavi ili slično, ali gdje je tu nestala poveznica između vas i vas?

Kad tad će vas stisnuti krizna situacija i taj grč pretvaranja u nešto što niste. Pustite ono što je u vama da se vidi i spolja. Oni koji vas tad pronađu i prihvate, biće uz vas ne samo u 2022. već i u svakoj narednoj.

Pored ovih na listu Novogodišnjih odluka dodajte pored poklona za druge, poklone i za sebe: spa day, produženi vikend sa partnerom na planini, slobodne dane za praznike, ako je moguće, veče sa porodicom uz božićni film i sve drugo na šta ste čekali cijelu godinu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh