Praznične aktivnosti sa djecom – nezaboravna zabava

Avatar photo
praznične aktivnosti

Kada dođe zimski raspust, roditelji se suočavaju sa izazovom da zabavljaju djecu danima, po mogućnosti ne samo elektronikom. Na svu sreću, sa duhom Božića u vazduhu, zabavnih i magičnih aktivnosti za djecu nikada ne nedostaje. Najteži dio će biti izabrati gdje će se zabava odigrati. Ove praznične aktivnosti učiniće prazničnu sezonu najzabavnijom za vašu porodicu do sada, a zabava je zagarantovana i za roditelje.

Kada djeci dosadi da prave snježne anđele ili se umore od svih tih intezivnih borbi sa grudvama, mogu se uputiti u zatvoreni prostor na beskrajnu prazničnu zabavu i igre uz inspiraciju sa naše liste kreativnih božićnih aktivnosti. Od gledanja najboljih prazničnih filmova, takmičenja u pečenju kolačića, do praktikovanja nesebičnosti kroz čin ljubaznosti, djeca će imati priliku da se smiju, rastu, uče i napreduju dok uživaju u ovim zimskim aktivnostima.

Najbolji dio ove liste porodičnih aktivnosti je to što su za njih potrebne stvari koje vjerovatno već imate kod kuće. Možete ukrasiti hodnike tako što ćete postati kreativni uz sitnice iz posude rezervisane za random stvari koju svaki dom posjeduje. Koje god magične aktivnosti odlučite da uradite na Božić ili dane koji predstoje, zagarantovana su vam životna sjećanja i dani prazničnog veselja. Samo vodite računa da imate kameru pri ruci, da ne propustite da snimite stvaranje zajedničkih uspomena.

1. Napravite vijenac od kokica

Kreiranje božićnih ukrasa koji izgledaju dovoljno dobro za jelo je savršeno za stvaranje lijepih uspomena za praznike. Sve što vam treba da napravite svečani vijenac od kokica je kanap, igla, plus svježe kokice i brusnice.

praznične aktivnosti

2. Reciklirajte korištene boce za prazničnu dekoraciju

Flaširanje božićnog duha nikada nije bilo lakše sa praznim bocama vina, bokalima, lampicama i nekim LED lampicama. To je lak božićni zanat za djecu.

3. Uživajte u palačinkama na temu praznika

Dozvolite djeci da postanu kreativni praveći oblike i ukrašavajući palačinke kao likove vezane za praznike. Oni čak mogu otići korak dalje i napraviti zabavne vafle za slatki završetak zabave.

praznične aktivnosti

4. Kreativne praznične aktivnosti

Pravljenje božićnog sela sa lažnim snijegom, drvećem i figuricama je savršen način da navedete djecu da realizuju svoju maštu dok postaju mali dizajneri i pejzažisti za ovaj osnovni element dekoracije za praznike.

5. Provozajte se ulicama i razgledajte božićna svjetla

Obućite sebe i svoje najmlađe u najtopliju odjeću i krenite u razgledanje kolekcija božićnih lampica. Takođe šetnja do centra grada je uvijek dobra alternativa ako vaš grad praktikuje ukrašavanje za zimsku sezonu.

6. Napravite svoj adventski kalendar

Ovo je zabavno svakodnenvno iznenađenje koje će sve sigurno unijeti u božićni duh. Zabavite se kreirajući svoju „uradi sam“ verziju za djecu.

praznične aktivnosti

Možda te zanima

7. Praznične aktivnosti kao humani potezi

Božić je dolično vrijeme da očistite nered od igračaka koje više ne privlače pažnju vaše djece. Oni će istovremeno praviti mjesta za nove i pomagati djeci kojoj je to potrebno. Provjerite listu humanitarnih organizacija koje prihvataju polovne igračke.

8. Pretvorite običnu teglu za kolačiće u sniježnu kuglu

Zaboravite svoju staru teglu i ove godine je zamjenite divnom sniježnom kuglom napravljenom od hermetički zatvorene tegle. Napunite dno tegle snježnim kolačićima. Stavite male plastične sitnice unutra za vinjetu inspirisanu snježnom kuglom.

praznične aktivnosti

9. Izgradite kućicu od medenjaka

Dodajte male vilenjake i patuljke od fondana za sladak dodir. Ukusna i dekorativna kućica uklopiće se u svaki enterijer i zaokupirati najmanje dva sata super zabavom. Pazite da je ne prevrnete ili ne pojedete.

praznične aktivnosti

10. Otiđite na klizanje

Iskoristite niske temperature i idete na klizanje. Ne samo da čete se zabaviti, već će i djeca biti iscrpljena na kraju dana, tako da će zaspati kao bebe. Jedino što staje ispred zabave u ovoj aktivnosti je pažljivost i oprez na ledu.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh