Kako pravilno koristiti vibrator za potpuni užitak

Avatar photo
pravilno koristiti

Da li ste ikada poželjeli da se upustite u svijet vibratora, ali niste znali kako se to zapravo radi i kako pravilno koristiti vibrator? Kreirali smo ovaj vodič na osnovu toga koju vrstu stimulacije tražite – spoljašnju, unutrašnju, ili možda oboje i, u okviru toga, neke od najčešćih tipova vibratora na koje ćete naići. Za svaki vibrator postoje neke odlične varijacije unutar kategorije, a mi smo tu da danas o tome zajedno pričamo.

Za spoljnu stimulaciju

Metak vibrator

Metak vibratori su obično mali i dizajnirani da ih držite između prstiju poput olovke.

Najočigledniji način upotrebe vibratora je da dodirnete njegovim vrhom klitoris direktno. Ipak, ukoliko želite da istražujete malo dublje, precizne vibracije metka predstavljaju priliku da se zbližite sa slatkim tačkama vaše vulve. Na primjer, neke žene vole osećaj indirektne stimulacije klitorisa, dok bi druge mogle da otkriju da im je klitoris možda posebno osjetljiv na jednoj strani. Pokušajte da pravite krugove ili osmice oko klitorisa, ili da držite metak ravno uz vulvu.

Pošto su meci obično klizavi i nezgodni za držanje, potražite nešto što je napravljeno sa silikonskom ručkom koja dobro leži u vašoj ruci, ali obratite pažnju i na oblik i materijale uređaja.

pravilno koristiti
@whileinquarantina

Vulva vibrator veličine dlana

Ovi vibratori veličine dlana se koriste za širu stimulaciju klitorisa i vulve, a osim toga sjajno se uklapaju u dlan vaše ruke.

Mnogi obožavaju vibratore veličine dlana zbog njihove svestranosti. Za solo igru, preporučuje se da igračku stavite dlanom, pritisnete je uz tijelo i pokušate da pronađete svoj ritam. Ovo je takođe vibrator po izboru onih koji više vole da leže na stomaku, jer lako možete postaviti uređaj ispod sebe. Jednostavno je manevrisati sa njim tokom odnosa sa vašim partnerom. Neki od najpoznatijih vibratora veličine dlana su oni koji se savijaju i gnječe.

Vibrator sa vazduhom

Ovi uređaji prekrivaju klitoris i koriste impulse vazduha, te tako stvaraju osjećaj oralnog seksa.

Uključite uređaj, stavite vrh preko klitorisa i podesite ugao uređaja na način da on najbolje prijanja uz vaše tijelo. Ukoliko imate poteškoće, dodajte malo maziva na bazi vode. Tako ovaj vibrator obavlja većinu posla, pa se opustite i uočite koji položaj, pokreti i ritmovi su najbolji za vas. Ove igračke imaju tendenciju da budu prilično uspješne čak i na najnižoj postavci. Dakle, ukoliko su osjećaji previše intenzivni, pokušajte da koristite igračku preko donjeg veša ili u slučaju da ste veoma osjetljivi, držite igračku preko klitorisa, a da ona pritom ne dodiruje vašu kožu.

Obratite pažnju na veličinu i oblik vašeg vibratora. Uži imaju tendenciju da daju intenzivnije usisavanje, dok su širi mekši i senzualniji. Neki uređaji dolaze sa zamjenljivim glavama za stimulaciju tako da se mogu prilagoditi vašim željama i potrebama.

potpuni užitak
@whileinquarantina

Klitoralni vibratori

Oni su napravljeni za intenzivnu stimulaciju klitorisa. Uputstva su jednostavna – držite vibrator štapića za njegovu dugačku ručku i pritisnite kraj na vulvu. Ukoliko su vam ove vibracije previše jake za direktnu stimulaciju klitorisa, pokušajte da nježno dodirnete kuglicu uređaja na drugom mjestu na vulvi ili da je pritisnete na usne. Duga drška štapića, čini ga odličnim za partnerski seks, posebno u situacijama kada je vaš partner iza vas. Neki vibratori štapića i dalje moraju biti priključeni direktno na struju, ali vjerujemo da je tehnologija napredovala iznad te potrebe.

Za unutrašnju stimulaciju

Vibratori G-tačke

Ovi vibratori su zakrivljeni tako da stimulišu G-tačku, koja leži na prednjem zidu vagine.

Vibrator G-tačke uvijek je super ideja ukoliko želite bolje da upoznate svoje tijelo. Ne pokušavajte da brzo prođete kroz fazu istraživanja, kada ste već uzbuđeni, stavite zakrivljeni kraj ove igračke u vaginu i počnite da istražujete gdje je dodir prijatan, a gdje ne. Negdje oko 4cm, uz prednji vaginalni zid, koji je prema vašem stomaku, možda ćete pronaći osjetljivu oblast poznatiju kao G-tačku.

Možda te zanima
vaginitis

G-tačka nije poseban dio naše anatomije. Zapravo, to je opšti izraz koji pokriva dio vagine koji se naslanja na unutrašnju mrežu klitorisa i osjetljivo erektilno tkivo koje se obavija oko materice. Ako ga pronađete, možete da stimulišete G-tačku tako što ćete nježno gurnuti prema stomaku i držati svoju igračku u pokretu koji vama odgovara– pokušajte da ljuljate, a ne samo da gurate. Osim toga, slobodno koristite glavu ovog vibratora za stimulaciju klitorisa.

pravilno koristiti
@whileinquarantina

Za dualnu stimulaciju

Zečji vibrator

Ovaj vibrator napravljen da stimuliše unutrašnji i spoljašnji dio u isto vrijeme.

Duži dio je obično zakrivljen kao vibrator G-tačke. Dakle, nakon postavljanja tog kraja u vaginu, možete koristiti bilo koju tehniku koja stimuliše vašu G-tačku, kao što je pritiskanje ka stomaku i guranje ili ljuljanje. Često je izazov ovdje da držite kraći dio na klitorisu dok se krećete. Ukoliko je kratki dio fleksibilan, možete da koristite oba dijela i da kontrolišete svaki dio kao da je to poseban nezavisni vibrator.

Vibrator za dualnu stimulaciju sa vazduhom

Ovo je zapravo spoj zečijeg vibratora i usisnog vibratora – spoljna stimulaciona glava stvara osjećaj usisavanja, dok unutrašnji dio stimuliše G-tačku.

Počnite umetanjem dugačkog dijela u vaginu. Koristite mazivo, obložite vrh uređaja oko klitorisa i pustite da on radi svoje. Zatim počnite sa nježnim pokretima da biste pokrenuli unutrašnji dio. Svako tijelo je drugačije – shvatićete koje vrste pokreta vama najviše prijaju i time ćete se najbolje voditi.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh