Tamara Ćosić (Lepa svaki dan) – “Za mene je lepota dobar osećaj u sopstvenoj koži”

Avatar photo
Lepa svaki dan

ZdraviJa voli da je njegovana, motivisana i prije svega da ima zdrav odnos prema svemu što radi. Motivaciju pronalazi u ljudima i okruženju, a kada su u pitanju ljudi bira da razgovara sa onima koji je nadahnjuju da ostane dosljednja u svom svijetu zdravlja i ljepote.

Ovoga puta smo odlučili da jedan pravi beauty, ženski razgovor obavimo sa Tamarom Ćosić – Lepom svaki dan. Tamara je influenser, žena koju opisuje njegovana koža, ljubav prema životu, nesvakidašnja motivacija za uspjehom i zaista je lijepa svaki dan. Koje nam je savjete i trikove otkrila po pitanju besprijekornog lica i kože saznajte u nastavku.

Lepa svaki dan
@lepasvakidan

ZdraviJa: Tamara, sprovedi nas kroz tvoju dnevnu i noćnu rutinu njege lica. Da li se ona mijenjala? Šta ti je sada u fokusu?

Tamara: U suštini, sa godinama sam zapravo pojednostavila rutinu. Delimično jer sam shvatila da je tačno ono “manje je više” ali i zbog toga što kožu negujem više kod kozmetičara pa ne eksperimentišem previše sama. Uvek su tu čišćenje, serum, krema, a sve češće uključujem i samomasaže od par minuta jer se zaista primeti razlika na licu. Tokom jeseni planiram da uvedem retinol i da napokon budem redovnija na Myolift anti-aging tretmanima.

Trenutno mi je u fokusu da mi koža izgleda negovano i lepo i bez šminke jer nekako mislim da je s godinama lepše kada se ta šminka malo ublaži – bar za svakodnevni život.

ZdraviJa: Šta je to sto misliš da je doprinjelo tome da imaš tako njegovanu kožu? Da li je to neki konkretan proizvod kome si vjerna, ili stil života kao faktor? Možda oba?

Tamara: Moja koža jeste negovana ali nije uvek mirna skroz. Ja sam se, kao i većina devojaka, susretala sa periodima problematične kože i najvažnija mi je stvar da mi je koža mirna – bez upala i flekica.

Verujem da je lepa koža jednim delom genetika, ali da životni stil i nega doprinose tome dosta. U mom slučaju genetika i nega – kako kućna, tako i profesionalna, jer mi životni stil često podrazumeva jako malo sna, a to je nažalost veliki neprijatelj kože.

ZdraviJa: Kako njegujes kožu u hladnijim mjesecima?

Tamara: Trudim se samo da je pojačano hidriram, ali je negujem kao i uvek – intuitivno. Dam koži ono što primetim da joj fali, ili oduzmem kada je previše. Mada često poslušam i profesionalce jer oni ipak bolje vide.

ZdraviJa: Šta od estetskih korekcija na licu smatraš najmanje invazivnim, a učinkovitim?

Tamara: Generalno sve aparaturne tretmane smatram potpuno neinvazivnim – ne bole, ne menjaju oblik lica ali utiču na tonus i odmah se vraćate redovnim aktivnostima, samo svežiji. Omiljeni su mi Myolift i Venus Legacy.
Prvi služi za poboljšanje tonusa mišića i jedrine lica, a drugi za učvršćivanje i podsticaj novog kolagena.
Što se tiče injektivnih tretmana, provala sam i Botox i Profhilo i oba su sjajne preventivne i korektivne metode, kada su u stručnim rukama.
Botox je tu da prevenira urezivanje bora od jake mimike, a Profhilo da dubinski hidrira i vrati jedrinu koži bez promene oblika lica.
Verujem i svakodnevno svedočim i tome koliko su hijaluronski fileri sjajni, iako mislim da za njih još nije došlo vreme u mom slučaju – još sam solidno obla u licu zahvaljujući tome što volim da jedem i šta ne treba.
Radila sam hijaluronski filer u usnama za poboljšanje oblika i volumena i u slepoočnici jer u mi kapci bili dosta spušteni prirodno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Cosic (@lepasvakidan)

ZdraviJa: Da treba da napustiš kuću za 5 minuta, koje proizvode za njegu lica bi koristila?

Tamara: Kada se brzo spremam, samo se umijem i namažem običnu kremu. Ništa dodatno. Zavisno od toga da li idem u prirodu stavim ili SPF ili tečni puder ( a nekad i tonirani SPF ), očešljam se i izađem.
Volim da sam bez šminke i vikendom sam preko dana uglavnom nenašminkana. Zato mi je važno da budem negovana.

ZdraviJa: Koji je to najbolji savjet koji si dobila, a da je uticao na kvalitet njege tvog lica?

Tamara: Najvažnije je bilo da ne isušujem kožu preterano kada sam imala problema, i sada da je redovno hidriram i negujem – bez previše pilinga i solo čačkanja ako slučajno nešto iskoči.
Drago mi je i što sam usvojila intuitivnu negu, to mi mnogo pomaže da pratim potrebe kože i ne preterujem.
Ako bih nešto rekla mladim devojkama to je da obavezno uvek skidaju šminku i da ne čačkaju lice same i ne preteruju sa proizvodima.
Devojkama i ženama koje su oko 30. bih rekla da se uvek isplati uložiti u neke lepe biološke (aparaturne) tretmane i preventivne anti-aging procedure.
Još jednu stvar smatram važnom – a to je da uvek poslušate savete profesionalaca kojima verujete.
Mene i dan danas raduje što sam u svom Beauty concept-u Lepa svaki dan napravila svoju oazu lepote i što verujem svim terapeutima, kozmetičarima i doktorki – bezrezervno.

Zdravija: Kako bi opisala svoj odnos prema ljepoti?

Tamara: Za mene je lepota dobar osećaj u sopstvenoj koži i mislim da su kriterijumi za dobar osećaj različiti za svakoga.

Možda te zanima
vera snajder

Dobar osećaj iznutra i dobra energija se i vide na licu i uz pravilnu negu i minimum doterivanja čine da izgledamo lepo.
Za nekoga je to full glam 24/7, a za nekoga je to minimum vremena potrošen na osnovno negovan izgled i uživanje u prirodi ostatak vremena.
Lično volim da su mi koža, kosa i nokti negovani i uredni i kad je tako, sve ostalo je samo dodatni bonus.
Nisam od onih koji jure savršenstvo, a imam neke stvari koje su mi jako važne za moe standarde lepote i dobrog osećaja dok na druge ne obraćam neku posebnu pažnju.
Uvek ću pre kupiti sjajnu kremu ili uložiti u tretman nego u čizme ili torbu.
Lično nisam nimalo podložna trendovima ili što ja često kažem – meni je bitno šta je meni bitno i meni je lepo šta je meni lepo i pratim taj osećaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Cosic (@lepasvakidan)

ZdraviJa: Šta je to što bi svaka žena trebalo da uradi da bi bila zdravija?

Tamara: Ja sam od onih koji veruju da dobra energija i sreća utiču mnogo na zdravlje. Mislim da je prva stvar da radimo na tome da život ispunimo ljudima i aktivnostima koje nas raduju, usrećuju i razvijaju.

Zatim verujem u ono što mi je najteže da pratim redovno – u kvalitetnu ishranu i kretanje, uz boravak na vazduhu. To mi nekako prvo sklizne kad je gužva.
I definitivno preventivni pregledi. To je nešto što i na mojim mrežama stalno ističem i stava sam da sve može da sačeka: i tretmani i skupi preparati i moda, ali preventivni pregledi ne smeju da se preskaču.
Zato evo – ako čitate ovo a niste u poslednjih godinu dana posetili ginekologa, radiologa, stomatologa… sada je trenutak za zakazivanje!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh