Učinite da vaša koža zablista preko noći

Avatar photo
koža

Već dobro znamo da na tržištu postoji mnoštvo proizvoda koji obećavaju podmlađenu kožu, ali smo se uvjerili da do primjetnih rezultata dolazi tek nedeljama ili čak mjesecima kasnije. Šta kada želimo da naša koža bude savršena bez odlaganja i čekanja? Ukoliko imate sastanak ili neku posebnu priliku i želite da izgledate najbolje što možete već sutra, ZdraviJa donosi nekoliko trikova za njegu kože koji mogu dati najbolje rezultate.

Operite lice

Jednostavno je, ukoliko ne perete lice prije nego što odete na spavanje to zapravo može da bude krivac za vaše probleme sa kožom. Čak i ako se niste šminkali tog dana, neophodno je da uradite ovo, te da imate svijest o važnosti čišćenja i pranja lica. Ako zaista želite da se probudite sa sjajnom, čistom, glatkom kožom, možete pokušati dvostruko čišćenje, a to je kada prvo koristite ulje ili balzam za čišćenje da biste uklonili šminku, a zatim to pratite gelom ili mliječnim sredstvom za čišćenje (u zavisnosti od vašeg tipa kože).

Naparite svoje lice

Da biste ispravno započeli svoju spa rutinu kod kuće, parite lice do 15 minuta, bilo da se radi o aparatu za paru za lice ili tako što ćete prokuvati malo vode i stajati iznad šerpe (manje glamurozno, ali vjerujte nam – veoma isplativo). Vruća para će omekšati vašu kožu, čineći da svi proizvodi i tretmani koje uradite nakon toga prodru dublje u kožu!

koža
@pinterest

Izbegavajte dirati lice

Ako želite da se probudite sa boljom kožom, nemojte dirati vaše lice! Borite se protiv želje da izbijete bubuljice, koliko god neodoljiva ta želja bila. Istiskanje bubuljica samo izaziva još više upale i crvenila na površini kože, tako da biste se mogli probuditi sa više akni ili bubuljica koje izgledaju još gore nego ranije. Umjesto toga, držite se ovih savjeta i budite sigurni da će vam oni mnogo bolje pomoći nego da stavite svoje prste na lice.

Koristite led

Led može trenutno da smanji oticanje i upalu (sigurno smo svi kao mali koristili led kada povrijedimo koljeno). Ovo može pomoći u smanjenju pojave aktivnih akni i sveukupno učiniti da vaše lice izgleda sjajnije i odmornije. Osim toga, zasigurno će vam prijati osjećaj hladnoće na licu.

Pijte vodu

Prije spavanja, uvjerite se da ćete uložiti poslednji napor da hidrirate kožu tako što ćete popiti punu čašu vode. Vaša koža izgledaće svježije i čvršće, a uobičajena jutarnja nadutost praktično neće ni postojati.

Možda te zanima
lubenica nega koze

Koristite hidratantnu kremu

Bez obzira na tip vaše kože, korišćenje guste hidratantne kreme će “zaključati” sve dobre preparate za njegu kože koje ste ranije koristili sa završnim slojem hidratacije. Hidratantna krema održava vašu kožu elastičnom. Osim toga, hidrirana koža jednostavno izgleda savršeno.

koža
@pinterest

Ukoliko imate masnu kožu, vjerovatno ćete željeti da se odlučite za nešto lagano bez ikakvih ulja koja zatvaraju pore, dok suvi tip kože može da podnese nešto “jače” poput masti.

Naspavajte se

Ako ne želite da se probudite sa umornom, nadraženom, natečenom kožom, zaista postoji jedna ključna stvar koju možete da uradite da to popravite: dobro se naspavajte. Kada se probudite odmorni i zadovoljni, to je dovoljno da se osjećate fantastično, tako da nije iznenađujuće kako će vaša koža slijediti ovaj primjer. Koristite eterična ulja, skuvajte svoj omiljeni čaj i idite u krevet nešto ranije večeras. Vaša koža će vam biti zahvalna.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh