Zdravi napitak koji djeluje kao prirodni afrodizijak

Avatar photo
napitak

Ljubavni napitak – potpuno prirodni miks koji ima za cilj da poveća seksualni nagon i seksualne želje. ZdraviJa je otkrila ovaj brzi recept koji možete napraviti sami. Pitate se koja je tajna ovog ljubavnog napitka? Karanfilić i med, koji su i afrodizijaci i prirodni stimulansi.

Karanfilić je najpoznatiji kao sladak i aromatičan začin u hrani, ali se koristi i u tradicionalnoj medicini. On sadrži vlakna, vitamine i minerale, tako da korišćenje cijelih ili mljevenih karanfilića za dodavanje okusa vašoj hrani može obezbijediti neke važne hranljive materije. Niskokalorični su, ali su ujedno i bogat izvor mangana. Osim toga, karanfilić je veoma bogat i antioksidansima. U ovom slučaju, osim što ima mnoge zdravstvene benefinte, on povećava i libido. Kada sagledamo sve njegove prednosti, moramo priznati kako se on upravo savršeno uklapa u sastav ovog recepta.

Recept takođe zahtjeva narandže, koje imaju niz prednosti. Imaju visoku koncentraciju vitamina C, podstičući seksualni nagon, i oslobađaju povećan nivo “hormona ljubavi” oksitocin, koji povećava seksualno uzbuđenje. Za muške partnere, pokazalo se da upravo karanfilić povećava muški libido i liječi preranu ejakulaciju, što znači da traje još duže u spavaćoj sobi. Dakle, sljedeći put kada vi i vaš partner budete tražili načine da začinite stvari, razmislite o isprobavanju ovog ljubavnog napitka i krenice u  uzbudljivu noć.

napitak
@pinterest

Možda će vas zanimati i ovo: Da li vam igračke u krevetu mogu pomoći da bolje razumijete svoje seksualne granice?

Recept za ljubavni napitak

Sastojci koji su vam potrebni

  • 1 kašičica karanfilića u prahu ili zgnječenih cijelih karanfilića
  • vruća voda
  • 1 narandža
  • 2 kašike meda

Priprema

Možda te zanima
seks antistres

Dodajte toplu vodu u šolju sa karanfilićem ili prahom karanfilića. Zatim u posebnu šolju iscijedite sok od narandže. Kombinujte vodu od karanfilića sa sokom od narandže (voda bi još uvijek trebalo da bude vruća). U mješavinu dodajte dvije kašike meda. Napitak je spreman, popijte ga i sačekajte 5-10 minuta. Uživajte!

Pročitajte i ovo: Kako temperatura može uticati na vaše seksualno uzbuđenje?

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh