Kako temperatura može uticati na vaše seksualno uzbuđenje?

Avatar photo
uzbuđenje

Uvijek smo za ispitivanje novih stvari kada se radi o seksualnosti i teritoriji vaše sobe, samo tako možete da otkrijete šta je ono što vam prija, a šta ne. Osim toga, na taj način se možete upoznati sa nečim novim što vam donosi uzbuđenje, a da to niste ni znali.

Temperaturna igra, koja dovodi do seksualnog efekta osjećaja toplote i hladnoće, može biti još jedna nova senzacija koju ćete obožavati. Ko zna, kada bi vaš partner jednom pokušao da vam provuče kocku leda niz tijelo, možda bi vas baš to ostavilo bez daha i unijelo neku novu senzaciju u vaše seksualno iskustvo.

Zašto je temperaturna igra tako uzbudljiva?

Fokusiranje na čula, uključujući dodir, jedan je od načina da izađete iz glave i posvetite se trenutku. Dodir pokreće senzore u našem tijelu, a te senzore nazivamo neuroreceptorima. Kada govorimo o erogenim zonama, neuroreceptori osim što uključuju čulo dodira, mogu i da nas uzbude. Grudi, unutrašnja strana butina i vrat neke su uobičajene erogene zone, ali svako je tijelo drugačije.

Postoje specifični neuroreceptori koji registruju temperaturu – to su termoreceptori. Kada se termoreceptori aktiviraju toplotom ili hladnoćom, oni pokreću fizičku reakciju u vašem tijelu. Recimo, kada primaju hladne signale vi ćete da se naježite, a kada se radi o toplim signalima odgovor bi mogli da budu opušteni mišići i znoj. Pored svega, na ovaj način možete otkriti kako vaše tijelo reaguje na tople ili hladne senzacije u erogenim zonama različito od načina na koji na iste reaguje u drugim okolnostima.

Temperaturna igra vrijedna je istraživanja ako je niste probali – možda ćete otkriti nešto što vam se sviđa. A ako vas to zaista uzbuđuje, sjajno će se uklopiti sa ostalim seksualnim navikama koje praktikujete.

Evo nekoliko načina kako da pokrenete temperaturnu igru

Led

Zanima li vas šta malo hladnoće može učiniti vašoj strastvenosti? Kocka leda dovoljna je da istražite ovu teritoriju. Smjenjujte se sa kockom leda u vašim prstima ili između usana i nježnim pokretima prelazite po vašim tijelima. Obratite pažnju na znakove tijela, osjećate il drhtavicu, trnce? Da li ste seksualno uzbuđeni?

uzbuđenje
@oaknarrow

Metalne igračke

Metalne ili staklene seksualne igračke možete staviti u toplu ili hladnu vodu na 5 ili 10 minuta da bi se podesila njihova temperatura onako kako vi to želite. Naravno, i ovdje postoje granice – po pravilu, ako je igračka previše vruća ili previše hladna da biste je udobno i neograničeno koristili, to je previše. Sačekajte nekoliko minuta da se vrati na sobnu temperaturu da biste se mogli u potpunosti prepustiti.

Samozagrijavajući vibratori

Neki vibratori napravljeni su sa funkcijom samozagrijavanja, oni temperaturu održavaju nešto većom od one koju ima naše tijelo. Osjećaj toplote je obično poprilično nježan, ali upravo zato je ovakva igračka sjajna polazna tačka kada tek počinjete sa istraživanjem. Osjetićete kako toplota pomaže vašim mišićima da se opuste, ali i pospješuje protok krvi u vašem tijelu.

Možda te zanima
kraj ljubavi

Topli lubrikant ili ulje za masažu

Zagrijano mazivo takođe može pružiti zadovoljstvo. Zagrijani lubrikant i savršeno dozirana toplota maziva dovodi do opuštanja tijela i mišića tako da se u potpunosti možete prepustiti osjećaju.

uzbuđenje
@oaknarrow

Igra sa voskom

Svijeće za tijelo tope se na dovoljno niskoj temperaturi tako da se vreli vosak izlije direktno na tijelo i umasira u kožu. One su dovoljno vruće da uzbude, ali ne i da prelaze granice podnošljivosti. (Izbjegavajte obične svijeće, koje se tope na temperaturi previsokoj za kožu! )

Vruća ili hladna voda

Istraživanje temperaturnih senzacija u seksu može biti jednostavno kao da popijete nešto toplo ili hladno prije poljupca ili oralnog seksa. ZdraviJa predlaže da pokušate igranje pod tušem ili u kadi. Vjerujte nam, ručni tuš može da vas odvede daleko, kao i kupanje u pari.

Kako da ostanete bezbjedni?

Šta treba da zapamtite kada istražujete nove stvari? “Igrajte se” odgovorno i naznačite sigurnu riječ prije nego što počnete. Sigurne riječi mogu biti šta god želite, ali najbolje je izabrati nešto što inače ne bi izašlo iz vaših usta tokom seksa. Uz to, one ne moraju da budu ništa posebno kreativno. Ovo je odličan način da razgovarate o svojim granicama tokom odnosa.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh