Aktivnosti za decu na plaži u kojima će uživati satima

Avatar photo
aktivnosti za djecu

Odlazak na plažu je omiljena aktivnost svim članovima porodice. Svi mi volimo da boravimo pored talasa celi dan! Ipak, deci je jako teško držati pažnju i ponekad su nam potrebne ideje kako ih kreativno zabaviti. Predlažemo nekoliko ZdraviJa predloga za igre i aktivnosti za decu na plaži, koje će svima biti jednako zabavne, kako deci tako i odraslima.

Možda vam bude interesantno: Deca i kućni ljubimci? Psiholozi kažu DA!

Daske i kantice

Za ovu igru i aktivnosti su vam potrebne dečije daske za vodu koje izgledaju poput onih pravih surferskih i kantice. U ovoj igri, vaša deca će biti u parovima i imaće zadatak da pređu od tačke A na tačku B dok balansiraju kante vode na daski.

Ispunite 4 kantice srednje veličine vodom za svaki tim koji učestvuje. Postavite dve kante na početnu liniju i dve na ciljnu liniju za svaki par dece. Svaki partner drži jedan kraj daske tako da se ona nalazi u horizontalnom i ravnomernom položaju.

Timovi se moraju pomerati napred i nazad, podizanjem i balansiranjem svake kantice na svojoj daski, dodajući još jednu kanticu svaki put kada dođu do cilja ili početka. Ukoliko im kantica padne, oni je moraju napuniti i početi odakle su je ispustili! Tim koji izbalansira sve 4 kante je pobednik!

Ova igra se lako modifikuje prema starosti i snazi vaših učesnika sa brojem kanti koje se nose, dužinom udaljenosti i količinom vode u kantama.

Koš u pesku

Pesak je odličan za izmišljanje novih igara. Sve što vam treba je malo snage i nešto za bacanje (loptice, malo kamenje, morske školjke, itd). U pesku iskopajte nekoliko rupa različite veličine. Označite svaku rupu drugom vrednošću tj. brojem.

Zadatak je da deca pokušaju da ubace kamenčić ili školjku u sve rupe. Sa svakom rupom dobijaju određeni broj poena koji ta rupa nosi.

Ukoliko želite da pojačate težinu zadatka, povećajte broj rupa i njihovu daljinu od tačke stajanja. Takođe, možete ih i suziti kako biste otežali pogodak.

Pročitajte: Aktivnosti za decu u prirodi koje još niste isprobali a trebali biste

Čovek od peska

Ovaj zadatak je jednostavan. Postavite alarm na 30 minuta, i tim koji za to vreme uspije napraviti višeg čoveka od peska (slično snešku), pobeđuje.

Omogućite deci da koriste kante i lopate za kopanje i deponovanje peska. Učinite im zadatak težim izazivajući ih da koriste samo svoje ruke tokom pravljenja!

Pronađi školjku

Odštampajte šablone na kojima se nalazi nekoliko školjki koje se mogu naći u moru i pošaljite decu u lov na različite vrste školjki. Prvi koji ih sve pronađe, pobeđuje!

Jedna od aktivnosti koja će garantovano zabaviti klince!

Surfanje

Pustite decu da se takmiče ko može više izdržati u uspravnom položaju na daski za surfanje. Ovo je test ravnoteže! Ko ostane najduže bez pada kada se voda počne pomjerati, pobeđuje!

Za mlađu decu, dozvoljeno je da drže roditelja za ruku.

aktivnosti za djecu
@pinterest

Iks – oks

Takmičenje u slaganju kamenčića na plaži je savršeno za vežbanje koncentracije i razvijanje fine motorike kod dece.

Nacrtajte na kamenčićima simbole, a na papirićima table i neka zanimljiva igra na plaži počne!

Saznajte: Kako letovanje sa decom može da bude pravi odmor?

Možda te zanima

Teren za golf

Peskovita plaža je idealna da zajedno sa svojim mališanima napravite mini teren za golf. Potrebna vam je samo loptica, nešto što ćete koristiti kao štap i igra može da počne.

aktivnosti za decu
@pinterest

Sunčani sat

Na mestu koje toliko obiluje suncem, pravljenje sunčanog sata je uvek dobra ideja, i prilika da se nešto nauči o prirodnim pojavama.

Sunčani sat možete da napravite pomoću običnog komada drveta i kamenčića ili školjki koje ste skupili na plaži.

Umetnička dela

Probudite male umetnike u svojim mališanima tako što ćete im dati zadatak da u pesku naprave neki oblik od kamenčića ili školjki.

Neka to budu razne vrste riba, morski konjić ili nešto drugo što će ih podsećati na divno vreme provedeno na moru.

Kuglanje

Od peska napravite čunjeve, a za kuglu iskoristite loptu za plažu. Skupite klince na plaži i organizujte turnir u kuglanju.

Verujte nam na reč, višesatna zabava je zagarantovana!

Nadamo se da će vam ovi predlozi biti dragoceni kada sa svojom decom odete na letovanje.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh