Zeleni smoothie koji pomaže u topljenju masnih naslaga

Avatar photo
zeleni smoothie

Donosimo vam recept za zeleni smoothie koji je odličan za detoks organizma, ali i koji će pomoći da brže istopite masne naslage koje su se nakupile.

Ovaj napitak je, takođe, odličan za trudnice koje izbjegavaju kafu i kofein. Ako ga popijete ujutru za doručak, nivo energije će vam se prirodno povećati i lakše ćete izdržati dan. Zeleni smoothie će pomoći i vašem imunitetu, kao i u borbi protiv raznih bolesti. U ovoj jesenjoj sezoni, prehlade su česta pojava. Najbolji lijekovi se, ako nas pitate, nalaze u prirodi i njenim blagodetima, zato, zdrave i nutritivno bogate namirnice, zeleniš i povrće, neka od danas postanu sastavni dio svakog vašeg jutra.

zeleni smoothie
@pinterest

Prilikom pripreme, bitno je da imate kontrolu nad kvalitetom namirnica i količinom sastojka, budite umjereni. Nemojte se zanositi i kupovati gotove u marketima ili smoothie mjestima. Pripremom vlastitih napitaka kod kuće ćete izbjeći dodatne šećere, nekvalitetne namirnice i pojačivače okusa koji se mogu pronaći u kupovnim.

Takođe, izbjegavajte pravljenje sa punomasnim mlijekom. Ako kao bazu koristite sok budite sigurni da je prirodan te da ne sadrži dodatne šećere.

Pogledajte kako da ga napravite.

Možda vam bude interesantno: Smoothie od jabuke i zobi

Sastojci:

  • 2 šake baby špinata
  • 1 zrela banana
  • 250 ml bademovog mlijeka
  • 225 g ananasa iz konzerve
  • Malo đumbira
  • 1 čajna kašika čia sjemenki
zeleni smoothie
@pinterest

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete rijetku smjesu koju možete piti. Ako je pregusto, dodajte malo vode.

Sipajte smootihe u šolju za serviranje, pospite sa još malo čia sjemenki i vaš napitak je spreman.

Možda te zanima

Uživajte!

Savjet:

Kod dodavanja smoothie-a u vašu prehranu, morate zadržati zdrave prehrambene navike, konzumirati puno voća i povrća, piti dovoljne količine vode te praktikovati fizičku aktivnost. Zdrav organizam i mršavljenje su dio životnog stila, a ne nešto što se postiže preko noći brzim rješenjima. Ovaj smoothie je samo mali činioc koji cijelom tom procesu može da potpomogne.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh