Kako da ostanete ugrijani tokom zime? Ovo su saveti za oblačenje

Avatar photo
slojevito oblacenje

Hladni dani su stigli, a to znači i borba sa odećom. Kako da u isto vreme ostanete ugrijani, moderni – i da vam bude jednostavno kretanje? Evo naših osam saveta za odevanje tokom zimskih meseci.

  1. Slojevito oblačenje: Koristite princip slojeva kako biste očuvali toplotu. Nosite termalnu majicu ispod glavnog sloja odeće kako biste zadržali toplotu tela.
  2. Topli kaputi i jakne: Investirajte u kvalitetan kaput ili jaknu napravljen od toplih materijala poput vune, perja ili flisa. Dobro izolovana jakna će vam pomoći da se zaštitite od hladnog vetra i niskih temperatura.
  3. Kvalitetne čarape i obuća: Noge su često prvi deo tela koji postane hladan. Nosite tople čarape od merino vune ili termalnog materijala. Obezbedite sebi dobru obuću koja je vodootporna i ima dobru termalnu izolaciju.
  4. Šeširi, šalovi i rukavice: Glava, vrat i ruke su podložni gubitku toplote. Nosite topli šešir, debeli šal i rukavice kako biste zaštitili ove delove tela od hladnoće.
  5. Termalna donja odeća: Ako planirate boravak na otvorenom duže vreme, razmotrite nošenje termalne donje odeće. Ona će vam pružiti dodatnu izolaciju i održavati toplotu tela.
  6. Vodootporne i vetrootporne tkanine: Kada padne sneg ili kiša, važno je da ostanete suvi. Birajte odeću napravljenu od vodootpornih materijala kako biste izbegli prodiranje vlage.
  7. Održavajte stil: Zimska odeća može biti i udobna i stilizovana. Birajte boje koje se slažu, dodajte neki interesantan šal ili kapu kako biste dodali lični pečat vašem izgledu.
  8. Pravilno skladištenje odeće: Čuvajte svoju zimsku odeću na odgovarajući način tokom letnjih meseci. Pravilno skladištenje će održati odeću u dobrom stanju i produžiti njenu trajnost.

Pametnim izborom odeće, slojevima i pažljivim pristupom, možete se zaštititi od hladnoće zime, zadržati toplinu tela i istovremeno izgledati fantastično.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh