5 jednostavnih promjena koje ti mogu uljepšati život

Avatar photo
zivot uniqa osiguranje dnk

Ostati motivisan i fokusiran tokom čitave sedmice zna ponekad biti teško, međutim, itekako je moguće. Poslušaj sljedeće ZdraviJa savjete, te ostani produktivan i nasmijan tokom čitave sedmice. Ove promjene ti mogu promijeniti život i učiniti ga ljepšim.

Treniraj i neka ti zdravlje bude na prvom mjestu

Naučno je dokazano da je fizička snaga sastavni dio mentalne snage. Ako radiš aerobne vježbe smanjićeš anksioznost i stres, a zauzvrat ćeš dobiti izvanredne prednosti. Nije ni čudo da veoma uspješni ljudi usmjeravaju tu energiju u jutarnje vježbanje, prije nego što odu na posao.

Život zauzetog poslovnog čovjeka može biti luckast, ali odvajanje nekoliko minuta za kvalitetan obrok ili brigu o svom tijelu je investicija koja će se desetostruko isplatiti.

Vježbaj pozitivno razmišljanje

Istraživanja su pokazala da sami sebi izgovorimo od 300 do 1000 riječi u jednoj minuti. Za početak, reci sebi kako ti dobro ide danas dok se voziš autobusom ili automobilom. Ako ustaneš „na lijevu nogu“, izađi vani na nekoliko minuta i izgovori naglas nekoliko pozitivnih afirmacija. Jutro će ti sigurno nakon ovoga mnogo lakše „pasti”, odnosno mnogo ljepše početi i dobićeš motivaciju za ostatak dana.

pozitivno razmisljanje uniqa dnk

Jedi male i zdrave obroke

Obilni obroci mogu uzrokovati umor i pospanost. Kako bi tokom dana održao nivo energije, pokušaj jesti manje obroke i međuobroke koji su zdraviji. Umjesto da kupuješ sendviče ili naručuješ brzu hranu, ponesi nešto od kuće – orašaste plodove, voće ili povrće. Jedi više manjih obroka umjesto jednog velikog. Puno povrća i ribe dobro je za koncentraciju.

Uči strani jezik

Ovo je jedan od najboljih načina stimulacije mozga. Možeš ga učiti samostalno, ili ići na kurs. Ukoliko ne želiš ili ne možeš izdvojiti određeni iznos za upisivanje kursa, postoji mnogo besplatnih aplikacija koje ti mogu pomoći prilikom učenja. Samo prelistavanje rječnika stranih riječi može biti korisno za poboljšanje koncentracije i moždane stimulacije.

Obezbijedi sebi NutriFit osiguranje

NutriFit je dopunsko osiguranje od nezgode koje možeš ugovoriti uz jedan od programa UNIQA životnog osiguranja – Classic, Comfort, Comfort Dual ili Kapital.

Osim što ste dodatno osigurani, uz NutriFit dobijaš i gratis ličnu nutrigenetsku analizu koja omogućava personalizovani pristup koji uzima u obzir potrebe tvog tijela – tvoje genetske predispozicije te povećava kvalitet tvog života. Omogući sebi aktivniji i zdraviji život! Otkrij svoj DNK, otkrij sebe!

Možda te zanima
zivotinje izmumiranje

Zašto NutriFit?

Uz NutriFit dopunsko osiguranje, dobijaš gratis ličnu DNK analizu koja daje preporuke za:

 • optimalnu tjelesnu težinu
 • kardiovaskularno zdravlje
 • vitalnost i ljepotu
 • zdrav i mladalački izgled
 • kvalitetniji i zdraviji život

Kako funkcioniše?

Po kupovini NutriFit-a uz UNIQA osiguranje života, slijede jednostavna 3 koraka:

 • Klijent na kućnu adresu dobija DNK komplet koji sadrži opremu i uputstvo za uzimanje uzoraka
 • Prateći uputstva, klijent uzima DNK uzorak i šalje ga u laboratoriju poštom u unaprijed adresiranoj i plaćenoj koverti
 • Na bazi analize dostavljenog uzorka, klijent dobija rezultate lične nutrigenetske analize

osiguranje život zivotno uniqa dijete sigurnost

Životno osiguranje

Pitaš se da li ti je osiguranje života potrebno?

 • Imaš supružnika ili partnera? Želiš da je tvoj partner finansijski osiguran u slučaju da se nešto neočekivano dogodi?
  Da? Onda ti je potrebno životno osiguranje.
 • Imaš djecu? Sigurno ih voliš najviše na svijetu i želiš da su uvijek finansijski sigurna?
  Da? Onda ti je potrebno životno osiguranje.
 • Izdržavaš li druge osobe finansijski? Svoje roditelje ili neke druge članove porodice?
  Da? Onda ti je potrebno životno osiguranje.

Nadamo se da će ti ovi savjeti biti korisni, te da će uticati na to da imaš bolji i kvalitetniji život i zdravije navike.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh