5 wellness trendova koje bi trebalo redovno praktikovati

Avatar photo

Zdravlje i trendovi koji su vezani za zdravlje dolaze i prolaze. Neke od trendova je bolje zaboraviti, dok bi druge trebalo praktikovati jer i te kako dobro utiču na zdravlje i blagostanje. ZdraviJa vam donosi 5 poznatih trendova u wellnessu za koje ste možda već čuli.

Praktikovanje meditacije

Da, to je istina! Meditacija i trening pažnje i svjesnosti pokazali su ne samo da povećavaju produktivnost, već i da povećavaju sreću. Sa pogodnim aplikacijama kao što su Headspace ili Calm, ove prednosti vam bukvalno mogu biti na dohvat ruke.

Samo-njega

Samopouzdanje je nužnost koju mora da razvije svako živo biće. U žurbi i frci koju nam stvaraju škola ili posao, ili bilo koje druge obaveze, važno je prvo postaviti sebe i posvetiti sebi neko vrijeme te samo duboko disati.

Matcha

Da, matcha ludilo je svuda oko nas, ali i zdravstvene prednosti ove super namirnice bogate antioksidantima. Od povećanja metabolizma do pomoći koju daje funkcijama mozga, matcha zaista čini čuda. Dakle, nastavite da koristite matcha prah i uživajte u njegovim prednostima!

Domaća supa

Domaća supa napravljena od kostiju životinja nije nova stvar. To je zapravo koristilo mnoštvo kultura kao jednostavnu bazu za supe i čorbe dugo vremena. Međutim, u skorije vrijeme, uzimajući u obzir sve veću zabrinutost za pojedine zdravstvene probleme, ova supa je ponovo postala MUST! Ona omogućava ozbiljne zdravstvene prednosti, od zdravlja kostiju do njihove čvrstoće.

Intervalni treninzi

Možda ste već čuli za HIIT (intervalni trening sa visokim intenzitetom), ali šta je to tačno? Jednostavno rečeno, to je vrlo efikasan način vježbanja. Ova vrsta treninga je obično kraćeg trajanja, ali za to vrijeme kombinuje kardio elemente sa vježbama snage što odlično utiče na vaše tijelo. Sada uporedite to sa treningom slabog intenziteta koji ćete morati da radite duži vremenski period da biste dobili isti rezultat. Efikasnost je ključna!

Možda te zanima

Zdravstveni trendovi dolaze i odlaze, pa je uvijek važno biti što je više moguće informisan o tome šta je za vas dobro a šta ne, i koje su to vaše zdravstvene tegobe koje trebate riješiti.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh