Novi praznični filmovi u kojima ćete uživati ove zime

Avatar photo

Decembar osim što je mjesec ljubavi i darivanja, mjesec je najljepših prazničnih filmova u kojima uživaju i stari i mladi. Čak i ako niste ljubitelji romantičnih i “laganih” filmova vjerujemo da praznike ne možete zamisliti bez “Sam u kući” ma koliko ga puta pogledali. Praznični filmovi su uveliko počeli sa prikazivanjem, a mi smo izdvojili 10 koje morate pogledati!

1. Holidate

Ako postoji jedna stvar koju Sloane i Jackson imaju kao zajedničku, to je njihova mržnja prema prazničnoj sezoni. Nakon slučajnog susreta i povezivanja zbog zajendičkog iskustva izbjegavanja pritisaka u vezi sa praznicima, oni sklapaju pakt da jedno drugom budu praznik. Jednostavno je, zabavno i lako… ali koliko dugo mogu tako da izdrže? Ako želite zabavno veče uz Netflix, ovo je idealan, urnebesni naslov za vas.

2. Holiday Rush

Ovaj Netfilx praznični film pružiće vam sve osjećaje koje nostaglično iščekujete svake zime. Upoznajte Rusha Williamsa – oca četvoro djece i radio DJ-a koji je neočekivano ostao bez posla neposredno prije praznika. On i njegova porodica kasnije moraju da odustanu od luksuznog života, da se vrate u svoju prethodnu kuću i da se okupe da bi se ponovo izgradili tokom sezone praznika. To je priča o savladavanju prepreka, oslanjanju na svoje najmilije i pamćenju da se ne računa šta imaš, već koga imaš.

3. Last Christmas

Ovaj film je neočekivano praznično remek-djelo. Godinu dana nakon što je Kate imala transplantaciju srca, ona se nalazi u neurednoj silaznoj spirali. Opasno je blizu gubitka posla, ne može da nađe sigurno mjesto za život i odvaja se od prijatelja i porodice. Oko Božića, Kate upoznaje Toma, optimističnog, šarmantnog stranca koji joj pomaže da preokrene svoj život. Ovaj film će vas ostaviti prepravljenim emocijama.

4. The Holiday Calendar

Ova božićna romantična komedija unosi magiju u svaku monotniju. Kada Ebi, talentovana fotografkinja, naslijedi adventski kalendar od svoje bake, njena loša sreća počinje da se mijenja. Ubrzo otkriva da kalendar predviđa budućnost i da je upućuje u pravcu ljubavi. To je osvježavajući pogled na praznično veselje i naravno, predstavlja ljubavni trougao koji će vas držati budnima.

5. Holiday in the Wild

U redu, vjerovatno niste prvi koji kada pomisle na prazničnu sezonu, ne mislite ujedno i na slonove, razvod… I upravo to „Odmor u divljini“ čini tako neočekivanom poslasticom. Nakon što se Kate naglo razvede, sama dolazi na svoje unaprijed planirano drugo putovanje na medeni mjesec u Zambiju gdje ponovo otkriva sebe, vraća svrhu i pronalazi potencijalnu romansu.

6. Christmas with a Prince

Kraljevski opsjendute dame, ujedinite se. Kada posvećeni pedijatrica pristane da brine o uglednom princu, koji se pretjerano opušta dok se oporavlja od skijaške nesreće, ona ipak otkriva da ona ima i svoju zrelu stranu, koja ga čini manje kraljevskim i pomalo ljupkim. Ako ste ikada zamišljali kao izgleda ljubavna priča iz sna, vaši snovi se ostvaruju uz ovaj film.

7. The Princess Switch 3 – Romancing the Star

Od režisera Mike Rohla ove godine dobili smo nastavak božićne romantične komedije. U ovom nastavku Margaret Delacourt, kraljica Montenara, Stacy Juliette De Novo Wyndham, princeza od Belgravije i lady Fiona Pembroke, Margaretina rođakinja na tajnom su zadatku pronalaska ukradene kraljvske figure.

Možda te zanima
prevencija karcinoma

8. Midnight at the Mangolia

Dugogodišnji prijatelji i radio voditelji Maggie i Jack lažiraju svoju vezu za javnost tokom praznika u nadi da će izgraditi svoj brend i povećati gledanost svoje emisije na nacionalni nivo. Hoće li ostati u zoni prijatelja, uništiti svoje prijateljstvo ili preći granice istog? Ovo je jedna sjajna priča novih Netflixovih filmova karakterističnih za praznike.

9. Christmas Crush

Ako ćete ove godine poželiti božićnu želju, budite konkretni. Kada Addie poželi da se njen komšija zaljubi u nju, to se i ostvari ali ne na način na koji je ona očekivala. Tu se pojavljuje i Pete, momak iz njene prošlosti i njen potpuno novi susjedni komšija, koji je pod božoćnom čarolijom, do ušiju zaljubljen u nju. Tokom filma, Addie pokušava da ga natjera da se odljubi kako bi mogla da zadrži pogled na svoju prespektivu.

10. A Casle for Christmas

Priča prati američku autoricu bestselera Sophie koja putuje u Škotsku kako bi pobjegla od skandala svoje posljednje knjige.  Posjećuje selo predaka svog oca, čiji je otac radio kao gospodar na imanju obližnjeg dvorca. Dok je tamo, ona se na kraju zaljubljuje u dvorac, Dun Dunbar, ali se također mora suočiti sa zlobnim vojvodom koji ga posjeduje. Ovaj praznični film će vas očarati nesvakidašnjim predjelima Škotske, grandioznim dvorcima ali i nesebičnom ljubavlju u srednjim godinama.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh