Ovih 10 sjajnih podkasta će vas inspirisati i osnažiti

Avatar photo
top 10 podkasta

U svetu smo potpune dominacije podkasta, pa je ponekad teško pronaći pravi sadržaj na koji ćete potrošiti svoje dragoceno vreme. Zato vam ZdraviJa tim donosi 10 predloga koji će vam pomoći na vašem putu razvoja i usvajanja novih znanja i navika za bolji život.

1. The Everygirl Podcast

U podkastu The Everygirl imaćete priliku da čujete kvalitetne i zanimljive razgovore. Od motivacionih govornika kao što je Roksi Nafusi i selebriti fintes trenera poput Megan Rup, do stručnjaka za finansije kakva je Tori Danlep, u podkastu gostuju uspešni ljudi iz raznih sfera koji će vas zasigurno inspirisati.

Voditeljka Džozi Santi priprema epizode koje pokrivaju važne teme: mentalno i fizičko zdravlje, finansije, međuljudski odnosi i još mnogo drugih. Slušanje ovog podkasta savršen je način da unapredite svoju jutarnju rutinu ili bolje iskoristite vreme provedeno u vožnji.

2. The Mel Robbins Podcast

Svakog ponedeljka i četvrtka Mel Robins donosi nove dragocene savete u svom podkastu. Ako niste upoznati sa njenim radom, sada je prava prilika! Mel je jedna od najpoznatijih voditeljki podkasta, autorka nekoliko knjiga i lajf kouč.

U njenom podkastu saznaćete kako da se izborite sa prokrastinacijom i ostanete motivisani, kako da poboljšate odnose i karijeru i najbolje iskoristite svaki trenutak. The Mel Robbins Podcast definitivno vredi poslušati.

3. ZdraviJa priča

Kroz svoje kanale komunikacije, magazin ZdraviJa svakodnevno priča o najrazličitijim temama uključujući opšte zdravlje, mentalno zdravlje, reproduktivno zdravlje, majčinstvo i finansije.

Najnoviji projekat našeg magazina je ZdraviJa priča, podkast posvećen temama iz najšireg spektra zdravih životnih navika i izbora. U ovom podkastu imaćete priliku čuti mnogo dragocenih saveta i smernica koji će vam pomoći da sačuvate i unapredite svoje zdravlje, da razumete svoje i potrebe svojih bližnjih i da pronađete motivaciju da postanete najbolja verzija sebe.

4. Almost 30

Almost 30 je idealan izbor za milenijalce koji žele unaprediti svoj život. Intervjui i epizode pokrivaju razne teme, od duhovnosti do finansija, i prilika su za sve slušaoce da zajedno sa voditeljkama i gostima uče i napreduju.

Najbolje od svega? Voditeljke Krista Vilijams i Lindzi Simcik su urnebesno smešne drugarice, pa je podkast i zabavan i inspirativan u isto vreme.

5. On Purpose with Jay Shetty

Postoji razlog zbog kojeg je ovaj podkast broj 1 na internetu među podkastima o mentalnom zdravlju. Džej Šeti vodi ozbiljne razgovore sa ekspertima za mentalno zdravlje, poznatim ličnostima, sportistima i drugim uspešnim ljudima o svim aspektima mentalnog blagostanja.

Slušanje ovog podkasta daće vam smernice kako da poboljšate odnose sa bliskim ljudima, živite ispunjeniji život i razvijete mentalne mehanizme koji će vam pomoći da se lakše suočite sa bilo kojim izazovom na koji naiđete.

6. Pretty Big Deal with Ashley Graham

Ovaj podkast je prava injekcija za vaše samopouzdanje. Svaka epizoda uključuje intervjue s ljudima koji su big deal u Americi, od poznatih glumaca do uspešnih poslovnih ljudi, a sa njima razgova razgovara Ešli Grejem, najpoznatija plus-sajz manekenka na svetu.

Ešli zna kako dobiti najbolje savete o samopouzdanju i receptima za ispunjen život i uspeh od svih svojih gostiju, tako da smo sigurni da ćete se nakon svake epizode osećati osnaženo.

7. The Dream Bigger Podcast

Glas uspešne poslovne žene Sifat Hajder je upravo glas koji želite slušati kako biste pronašli inspiraciju da budete najbolja verzija sebe tokom cele godine.

U svom nedeljnom podkastu, Hajder razgovara sa motivacionim govornicima, lajf koučevima i uspešnim preduzetnicima i od njih traži savete za uspeh i poboljšanje kvaliteta života. Ovaj podkast će vam sigurno pomoći da naučite kako da volite i unapredite sebe.

Možda te zanima
asertivna komunikacija

8. Tampon zona

Podkast Tampon zona, koji je 2019. pokrenula Iva Parađanin Lilić, nedeljni je podkast u kojem Iva razgovara sa poznatim ličnostima, stručnjacima i stručnjakinjama iz raznih oblasti.

Ona stvara siguran prostor za priču o iskrenim, stvarnim ženskim iskustvima, bez ikakve cenzure i stigme. Ovaj podcast promoviše žensku solidarnost i zajedništvo, borbu protiv patrijarhata i slobodu misli.

9. hey, girl.

Ako ste već upoznati sa sjajnim radom Aleks El na Instagramu, onda će vam biti drago da čujete da ona sada svoje misli i mudrost deli i putem podkasta hey, girl.

El razgovara sa ženama koje je inspirišu, od članica porodice do uspešnih preduzetnica, sve sa ciljem negovanja ženske solidarnosti, sestrinstva i ujedinjenja ženskih glasova. Teme razgovora su ljubav, smisao života, isceljenje, ranjivost, položaj žena u društvu i još mnogo toga.

10. Oprah’s Super Soul Conversations

Naša lista bi bila nepotpuna ako ne bismo pomenuli Opru i njen podkast Oprah’s Super Soul Conversations. Razgovori koje već poznajete i volite iz Oprinih TV segmenata sada su dostupni u obliku podkasta.

Ona intervjuše vodeće mislioce, autore bestselera, duhovne iscelitelje, kao i stručnjake za zdravlje i blagostanje, motivišući vas da budete srećniji, zdraviji i bolji.

Ostaje još jedno pitanje: šta biste dodali na listu?

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh