6 malih brendova iz regiona koji zaslužuju vašu pažnju

Avatar photo
domaci brendovi

Mali brendovi iz našeg regiona pravo su kreativno blago. Neki od njih ne samo da odražavaju lokalnu autentičnost, nego je i ističu kroz svoju jedinstvenost. Ono što ih čini posebnim nije samo izuzetna estetika proizvoda, već i njihova posvećenost fer uslovima proizvodnje, ekološkoj održivosti i promociji zdravog načina života. U nastavku teksta donosimo vam šest brendova za koje smatramo da zaslužuju vašu pažnju:

1. ANAES KERAMIK

Anaes keramik iz Kruševca pravi je dragulj u svetu keramike. U ovoj radionici nastaju komadi koji su funkcionalni, ali i prava umetnička dela. Većina predmeta nastaje na lončarskom točku, u skladu sa tradicionalnim pristupom izradi keramičkih proizvoda. Inspirisana istočnjačkim kulturama, umetnica izrađuje predmete jednostavnih boja i tonova koji odišu elegancijom i harmonijom.

2. ZDRAVO ZAZA

Zdrava gurmanska poslastičarnica iz Banjaluke, Zdravo Zaza, nudi širok asortiman proizvoda bez glutena i belog šećera. Pored ukusnih i estetski privlačnih poslastica, brend se posebno izdvaja po Zazoledu, ukusnom zdravom sladoledu. Tu su i tortice, klasične torte, sitni kolači, snikers čokoladice, kao i bezglutenske američke palačinke.

zdravo zaza

3. SOKO SKINCARE

Soko skincare se ponosi jednostavnim formulacijama i proverenim delovanjem svojih proizvoda, prilagodljivim svakom tipu kože. Svi proizvodi su ručno napravljeni na planini Tari u Srbiji, koristeći moć biljnih sirovina. Brend pažljivo bira prirodne sastojke, minimizirajući njihovu transformaciju, i koristi ekološki prihvatljivu ambalažu od stakla i aluminijuma. Imaju i liniju kozmetike za brigu o koži dece — Sokolić.

soko

4. SHEBEK SOAPS

Shebek soaps, bavi se izradom prirodnih sapuna i kozmetike, koristeći isključivo visokokvalitetne i hranjive sastojke. Njihovi proizvodi poštuju prirodnu ravnotežu kože, održavaju je zdravom i pružaju joj sjaj. Bez palminog ulja i veštačkih sastojaka, ovi prelepi sapuni i kozmetika su obojeni ekstraktima biljaka i glinom. Ambalaža koja se koristi je biorazgradiva i reciklirana.

shabek

5. MANONIJA

Manonija, umetničko-dizajnerski tim iz Beograda, stvara proizvode koji svakodnevni život čine lepšim. Njihova specijalnost su ilustracije, dizajn korica knjiga, izbor papira i poveza. Zalažu se za fer uslove proizvodnje i poslovanja, kao i za ekološku održivost.
Brend je nedavno predstavio novi solidarni proizvod — majice od organskog pamuka sa motivima ugroženih životinja, gde deo profita ide inicijativama i organizacijama koje se zalažu za zaštitu životinja i stvaranju boljih uslova života za sve.

Možda te zanima

manonija

6. STUDIO TISA

Studio Tisa je brend iz Banjaluke koji se bavi knjigovezom. Pored toga što su lepi, proizvodi ovog brenda su i ekološki održivi. Trenutno najviše izrađuje ručno vezane sveske za crtanje, foto-albume i upotrebno-dekorativne predmeta od drveta. Koristi FSC sertifikovani papir, reciklirani papir i materijale kao što su pamuk, poljoprivredni otpad, kožarski ostaci itd.

tisa

Na kraju, pitanje za vas: koga biste nam vi preporučili?

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh