Saveti za dekoraciju vaskršnjeg stola

Avatar photo
dekoracija stola vaskrs

Sigurni smo da ste za danas skuvali najukusnija jela i spremate se da oduševite vaše voljene. Sada vam ostaje da završite još samo jednu stvar – da dekorišete sto.

Bilo da ste izabrali neku svečanu, klasičnu dekoraciju ili vesele boje u kombinaciji sa motivima jaja i zečića, sigurni smo da nećete pogrešiti.
Lepota vaskršnje trpeze je upravo u tome što njen izgled zavisi isključivo od vas i treba da oduševi samo vas i vaše najbliže. Ukoliko još uvek niste sigurni u kom pravcu da krenete i kakvu dekoraciju želite ove godine, ZdraviJa vam donosi nekoliko saveta.

Prirodni elementi su nezaobilazni

Sto ukrasite prirodnim ukrasima poput svežeg cveća ili rascvetalih, zelenih grančica, kako biste ga učinili što lepšim. Razmislite o postavljanju malih buketa cveća u šarenim vazama ili samo rasporedite grančice i travke po stolu. Vaskrs je ipak praznik proleća, zar ne?

Poigrajte se sa pastelnim bojama

dekoracija stola

Vaskršnja dekoracija idealna je i za nežne, pastelne boje poput svetloplave, roze, zelene i žute. Kombinujte ove boje na stolnjacima, tanjirima, salvetama i drugim detaljima, kako biste stvorili radosnu atmosferu.

Sveće su najbolji prijatelj lepe dekoracije

Ukoliko težite eleganciji ili toploj atmosferi, sveće su savršen način da to postignete. Rasporedite ih pažljivo i promišljeno – jednostavnost i elegancija koju će uneti u vaš dom je nezamenjiva.

Ukoliko ste svoju trpezu smestili vani, možete da na obližnje stablo ili iznad stola postavite svećice.

Personalizujte dekoraciju

svece na stolu

Inspirišite se tradicijom i uspomenama na vaše mame i bake i njihovim načinom dekorisanja praznične trpeze. Umesto da težite savršenstvu, dekoraciji dajte dušu.

Možda te zanima
horoskop za jun

To možete učiniti tako što ćete iskoristiti posuđe koje godinama stoji spremljeno, a koje su one koristile za svečane prilike kada ste vi bili dete. Osim toga, možete upotrebiti stare porodične fotografije i postaviti ih među cvetne aranžmane i na taj način uneti toplinu i poseban šarm u vaš prostor.

Dodajte zlatne detalje

vaskrsnji sto

Zlatni detalji daće notu elegancije i prefinjenosti vašoj vaskršnjoj trpezi. Ukoliko ne volite pastelne boje, ne ograničavajte se na njih – zlatni detalji su prikladni za svečanosti u bilo koje doba godine i dodaju dašak luksuza svakoj dekoraciji.

Kada sve bude spremno šaljite nam fotografije vaše trpeze. Radujemo se da ih vidimo!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh