Navike koje morate uvesti u svoju svakodnevicu

Avatar photo

U ubrzanoj svakodnevici nerijetko nam je teško pronaći vremena za stvaranje i održavanje zdravih navika. Osim nedostatka vremena, prevelika očekivanja i nerealni ciljevi su još jedna prepreka koja će izazvati upravo suprotni efekat onom željenom. Kao u mnogočemu, ravnoteža je ključ stvaranja savršene dnevne rutine satkane od zdravih navika.

priroda

Hodanje

Hodanje nudi širok spektar zdravstvenih koristi, od poboljšanja mentalnog zdravlja do prevencije hroničnih bolesti. Nekoliko minuta hoda dnevno zaista može biti najbolja stvar za vaše tijelo. Zašto je još dobro da redovno hodamo, pogledajte ovdje.

Trening

Ako želite da imate više energije i samopouzdanja, te da se osjećate bolje i napokon dođete do željenog izgleda, trening je prava opcija za vas. Kako da trenirate, koje su to dodatne prednosti vježbanja i kako da stvarno krenete na treninge saznajte u rubrici vježbam magazina ZdraviJa.

trening

Hidratacija

Uz dosta kretanja, bitno je i da se pravilno hidriramo. Ako mislite da se ne hidrirate dovoljno, ili nemate naviku da često pijete vodu, ovdje nađite 7 trikova koji će vam pomoći u tome. Možete i napraviti detoks vodu koja će vas osvježiti u tople ljetne dane i dati vam dodatnu energiju za ostatak dana. Recepte potražite ovdje, ovdje i ovdje.

Meditacija

Meditacija je trenutno “in”, a znate li zašto je baš ova aktivnost postala trend u svijetu zdravlja i treninga? Naime, meditacija je bitna za zdrav i miran život. Zašto je to tako, pogledajte na ovom linku. Međutim, ako vaš fokus nije samo miran život već i bolji izgled, na pravom ste mjestu. Na ovom linku saznajte kako da uz pomoć meditacije postignete bolji izgled i zategnuto tijelo.

meditacija

Možda te zanima

Zdrava Prehrana

Mnogi ne mogu zamisliti dan bez mesa i životinjskih proizvoda, međutim postoje mnogi razlozi zbog kojih bi trebalo da isprobate vegetarijansku prehranu. U svoju sedmičnu rutinu ubacite jedan ili dva vegetarijanska ili veganska dana.

Suplementi

Pored zdrave prehrane, bitno je da uzimate i potrebnu suplementaciju. Da je kurkuma dobra i zdrava za vas, već ste naučili u ZdraviJa tekstovima. Međutim, u borbi protiv raznih vrsta bolesti predlažemo vam proizvod koji u svojoj bazi upravo ima ekstrakte kurkume (kurkuminoide) ali i crnog bibera (piperin). Kurkumin forte, koji je idealan dodatak ishrani i zdravom životu, će vam najbolje pomoći da ostanete zdravi i puni energije.

kurkumin forte

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh