Vitamin C i cink u borbi protiv zimskih infekcija

Avatar photo

Iako nema potpune zaštite od prehlade, snažan imunitet može smanjiti mogućnost zaraze i infekcija. Obično se smatramo velikim sretnicima ako preživimo zimu, a da nismo prebolovali nijednu prehladu. U nastavku pročitajte kako da se sačuvate od prehlade i gripe tokom zimskih dana.

Kada dođe hladnije vrijeme, organizmu je potrebno obezbijediti dodatni unos vitamina i minerala – naročito vitamin C i cinka.

Vitamin C – lovac na slobodne radikale

Poznato je da vitamin C ima vrlo važnu ulogu u ljudskom organizmu. Njegovo djelovanje je antioksidativno i štiti ćelije od oštećenja zbog uticaja slobodnih radikala.

Uzimanje vitamina C se preporučuje osobama čija prehrana nije bogata svježim voćem i povrćem. Djelovanje vitamina C povezuje se s otkrićem da veće doze povećavaju nivo interferona u krvi, čime se ćelije štite od napada virusa.   Interferoni su bjelančevine s antivirusnim djelovanjem, a proizvode ih virusom napadnute ćelije.

Postoje indicije da uzimanje većih doza vitamina C, od 500 do 1000 mg dnevno,  može ublažiti  i skratiti  prehladu.

Cink – jako bitan za imunitet

Cink je element u tragovima koji učestvuje u gotovo svim životnim procesima. Sastavni je dio više od 300 enzima odgovornih za aktiviranje različitih metaboličkih procesa u organizmu.

Posebno je važan za pokretanje obrambenih snaga. Utiče na stvaranje obrambenih ćelija, pa  se preporučuje uzimanje u sezoni prehlada i gripe.

Kako biste unijeli dovoljne količine ovih bitnih vitamina i minera preporučujemo vam da koristite provjereno dobar preparat – Vitamin C 500 mg direkt sa depo efektom.

vitamin C
@pinterest

Zašto da odaberete baš taj proizvod u borbi protiv infekcija?

Depo mikrogranule Doppelherz Vitamin C + Cink su proizvod namijenjen podizanju obrambenih sposobnosti organizma i zaštiti ćelija od štetnih oksidacijskih djelovanja..

Dodatna prednost je depo-oblik, što znači da se bitni sastojci postepeno oslobađaju, pa su organizmu na raspolaganju tokom cijelog dana.

Lagan za upotrebu

Doppelherz Vitamin C 500 + Cink DIREKT DEPO je Dodatak prehrani ugodnog okusa i naročito lagan za upotrebu obezbjeđuje potrebne hranljive tvari koje doprinose normalnoj funkciji imuniteta, te su ugodnog voćnog okusa. Moderan oblik za brzu i direktnu primjenu: mikro granule.

Možda te zanima
zivotinje izmumiranje

Sitne granule se mogu uzimati u bilo koje doba dana i na bilo kojem mjestu bez upotrebe tečnosti. Takav oblik je idealan prilikom putovanja ili kod poteškoća prilikom uzimanja tableta.

Primjena: Jednom dnevno uzeti sadržaj jedne vrećice. Mkrogranule direktno sipati na jezik, polako pustiti da se sadržaj istopi, te zatim progutati.

Jedna vrećica sadrži: 500 mg vitamin C i 5 mg cinka.

Nadamo se da će vam ovi savjeti biti od koristi, te da ćete uspješno savladati prehladu i gripu tokom zimskih mjeseci, kao da će vas zaobići svaka infekcija.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh