10 najljepših plaža Evrope koje MORAŠ posjetiti

Avatar photo
plaža

ZdraviJa magazin je istražio kojih je to 10 plaža Evrope koje moraš vidjeti, one zbog čije ljepote ti i sam dah zastane. Ako i dalje razmišljaš gdje da odeš na ljetovanje, a vrijeme i budžet ti dozvoljavaju da posjetiš neku od ovih prirodnih ljepotica, onda je izbor je samo tvoj!

Pronađi svoju omiljenu plažu u Evropi, spakuj kupaći kostim, naočare za sunce i gumenog flamingosa, kako bi bila spremna za prizore i osjećaje koji oduzimaju dah.

Od prekrasnih britanskih plaža, za koje vjerovatno nisi znala da postoje, do bijelog pijeska na španskoj obali i azurnih plićaka u Grčkoj, pogledaj koje su najbolje plaže da na njima provedeš ovogodišnji odmor.

Praia dos Galapinhos – Arrabida prirodni park, Setubal – Portugal

Divite se ljepoti plaža u parku prirode Setubal, južno od Lisabona. Putnici iz cijelog svijeta smatraju da je to najljepša plaža u Evropi, savršena oaza u neokrnjenoj prirodi. Voda u Portugalu je kristalno čista, međutim, zna da bude dosta hladna.

Canal d'Amour, Sidari – Grčka

Sidari je lijepi mali primorski grad u Grčkoj. U ovom gradiću krije se prekrasna tajna plaža, koja je zbog svog oblika dobila naziv “Kanal ljubavi”. Plivajte u kanalima ljubavi i uživajte u bistroj plavoj vodi.

Bantham, Engleska

plaža

Ova regija Engleske se često miješa sa dobro poznatim i slavnim, poput Woolacombe i Croyde Bay, ali Bantham ima mnogo više mogućnosti da pruži od obične plaže, pa bila ona i veoma popularna. Bantham vole surferi zbog visokih talasa, porodice ovdje dolaze kako bi uživale u pravljenju figura od pijeska i uživale u prelijepim bazenima, a oni koji vole šetnje najviše se dive okolini jugozapadne obale Engleske.

Plaža Porto Timoni, Krf – Grčka

Porto Timoni, koji se nalazi blizu Agios Georgiosa i smatra se jednom od najljepših tačaka na ostrvu Krfu. Ovo mjesto je istinski raj na zemlji. Selo Afionas je zapanjujuće kako zbog prirode tako i zbog izbora restorana i barova koji su i veoma pristupačni.

Plaža Santa Giulia, Korzika

Ova prekrasna plaža, koja se nalazi samo nekoliko kilometara od mjesta Porto-Vecchio i Bonifacio, pravi je raj na zemlji. Uživajte u tirkiznoj vodi i bijelom pijesku i shvatićete zašto je Korziku teško opisati riječima.

Plaža Mošćenička Draga, Hrvatska

Mošćenička Draga je vrlo šarmantan mali grad u Hrvatskoj, jednoj od najlepših zemalja na Balkanu. Lako ćete pasti na šarm ove male plaže koja je savršena za opuštajući odmor pod suncem Hrvatske.

Možda te bude zanimalo i kako da u zadnji momenat pripremiš tijelo za ljeto.

Plaža Pregonda, Menorca – Španija

Dođite do plaže Pregonda na ostrvu Menorca, jednom od najljepših evropskih ostrva koje se nalazi u Španiji. Za obilazak ovog prelijepog ostrva izaberite dio sezone kada su manje gužve, kako biste osjetili čari ovog mjesta. Plaža Pregonda se smatra jednom od najljepših plaža na ostrvu jer je ostala divlja i tajnovita.

Možda te zanima
eko pakovanje hrana

Plaža Sejšeli, Icaria – Grčka

Pristup ovoj plaži nije jednostavan, ali vaš trud će se definitivno isplatiti! Ovo je mala plaža koja odiše ljepotom i predivnom tirkiz bojom. Ona se upravo i zove Sejšeli, a možete i pogoditi zašto!

Jaz, Crna Gora

jaz crna gora

Ako želiš da svoj odmor upotpuniš sa malo avanture, kulture i zabave, široka pješčana plaža u Crnoj Gori je idealno mjesto! Jaz je sjajno mjesto jer se u blizini nalazi grad Budva, a ture do Dubrovnika su lake za organizovati, pored toga možeš da šetaš Starim gradom i posetiš gradsko pozorište na otvorenom. Za one koji uživaju u adrenalinskim sportovima postoji nekoliko zanimljivih avantura – rafting kanjonom Tare ili paraglajding preko Lovćena.

Pripremi kožu za ljeto i napravi sama piling za tijelo.

Plaja de las Teresitas, Tenerife – Španija

Većina plaža na Tenerifima su vulkanske, pa je pijesak prilično taman. Las Teresitas je jedna od rijetkih zlatnih plaža na Tenerifima. Naime, mještani su pijesak na ovoj plaži donijeli iz Sahare. Tenerifi su takođe savršena destinacija za ljubitelje sunca tokom cijele godine, pa čak i tokom zime.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh