5 stvari koje su vam neophodne za godišnji odmor bez brige

Avatar photo

Iako usljed pandemije turizam nije u punom jeku to ne znači da ovaj godišnji odmor ne možete provesti najbolje do sada! Ukoliko ne možete preko granice, domaći turizam nudi bogatu riznica predjela. Osim toga, uvijek možete uživati u vlastitom domu, terasi ili dvorištu. Gdje god odlučite provesti godišnji, u nastavku vam donosimo listu stvari koje su vam neophodne da uživate u potpunosti!

Isključite sve veze sa poslom!

Tokom godišnjeg odmora mnogi napuste kancelariju, ali ne ostave posao za sobom, već obavljaju poslovne razgovore, te čitaju i šalju poslovnu poštu na plaži. Neki pak nastoje obaviti sav posao prije nego što odu na odmor, ili sve ostavljaju za nakon povratka. A neki u potpunosti ‘preskoče’ godišnji jer misle da imaju previše posla da bi se stigli odmarati.

Kada odmor uzrokuje više stresa nego opuštanja to može uticati na ostala područja života i uzrokovati zdravstvene probleme i pogoršanje odnosa s porodicom, prijateljima te kolegama. Tokom cijele godine radite i napokon je došlo vaših 5 minuta da uživate! Ovo je vrijeme kada treba da se odmorite i napunite baterije.

Hidracija, hidracija, hidracija!

Prosječna osoba tokom dana treba popiti osam čaša obične vode, a kada je izložena visokim temperaturama i mnogo više, kako bi ostala odgovarajuće hidrirana. Uvijek pri ruci imajte bočicu sa napitkom, a najbolje će vas ohladiti mlaka obična voda.

Zaštite kožu od negativnih uticaja sunčevih zraka

Najtoplije i mnogima omiljeno godišnje doba, osim zabave i uživanja, donosi i mnogo briga oko zaštite kože od sunca. Iako ste mnogo puta do sada slušali ili čitali o zaštiti kože od sunca, nije na odmet ponoviti gradivo. Posebno jer se radi o veoma važnoj temi na koju uvijek treba da mislimo. Jedna od osnovnih stvari o kojoj treba da povedete računa je izbor proizvoda za zaštitu od sunca.

Provodite li mnogo vremena na suncu izlažete se riziku da vam se koža oštetiti i da se na njoj pojave nepravilnosti, bore ili pjegice. Kako biste spriječili neželjene situacije bitno je opskrbiti se proizvodima koji će vašu kožu zaštiti od sunčevih zraka.

Priuštite sebi Alma Ras kupaći kostim

Gdje god bili ovog ljeta ugodite sebi u potpunosti i priuštite sebi sve što poželite. A, sigurni smo da ste poželjeli jedan od kupaćih kostima iz prve Alma Ras linije. Ko ne bi poželio domaći komad, dizajniran za svaku figuru i stil i izrađen od pomno biranih materijala? Čarobni i slikoviti modeli kupaćih kostima u kojima snovi postaju stvarnost smiješe nam se s Alma Ras polica. Požurite i odaberite svoje favorite koje možete pogledati i na web-shopu Alma Ras.

Možda te zanima
san

Uživajte u svakom danu!

Možda se čini kao previše jednostavan savjet ali često zaboravljamo na uživanje. Neka ovaj godišnji odmor bude prilagođen samo vama. Zapišite sve ono što biste željeli uraditi ili posjetiti i ne dopustite da vam drugi poremete planove.

 

© 2023 ZdraviJa magazin. Sva prava pridržana.

Povratak na vrh