Expulmo sirupi – Pobjednici u borbi protiv kašlja

Avatar photo

Jesen je u punom jeku, a prehlade i virusi vrebaju iza svakog ćoška. Kašalj je odbrambeni mehanizam koji odstranjuje sekret i strana tijela iz disajnih puteva. Ukoliko duže traje, kašalj postaje štetan i može da dovede do iscrpljivanja organizma. Najčešći uzroci akutnog kašlja su: infekcije gornjih disajnih puteva kao što su nazeb, prehlada i akutno bakterijsko zapaljenje sinusa, bronhitis, emfizem pluća, kao i alergijska kijavica.

Ukoliko se vaši mališani bore sa ovim ljutim protivnikom koji se pojavljuje zajedno sa svakim zahlađenjem, Esensa ima rješenje za vaš problem – Expulmo sirupe. Bilo da tražite lijek za iskašljavanje, suv kašalj, razređivanje gustog bronhijalnog sekreta ili smirivanje iritirane sluzokože grla, Esensini sirupi su sve što je vašem djetetu potrebno.

Sastojci ovih sirupa su prirodni, a samo neki od njih su: bokvica, med, anis, bijeli sljez, kamilica, jagorčevina, timijan i slično. Ovi sastojci u različitim kombinacijama povoljno djeluju kod zapaljenja grla, hroničnog i akutnog kašlja i bronhitisa. Neki od njih takođe jačaju odbrambene sposobnosti organizma, te tako sprečavaju ponovno pojavljivanje kašlja i drugih elemenata prehlade.

Možda te zanima
kako da počnete

Expulmo sirupi su nezaobilazna stavka svake kućne apoteke, pogotovo ako su članovi domaćinstva i djeca. Zato, požurite u poslovnice Moje Apoteke ili na njen web shop kako biste se pripremili za zahlađenja koja će tek uslijediti. Odaberite jedan od četiri vrste sirupa i pomozite svom mališanu da se što prije izbori sa nesnosnim protivnikom, kašljem.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh