Proslavite ljubav uz ove klasike

Avatar photo
ljubav

U zimskom periodu godine sve nas ponekad vuče nostalgija, prisjećamo se prošlosti i onih čuvenih filmskih ljubavi o kojima smo svi bar jednom maštali. Kada na red stupi Dan zaljubljenih možda i najviše pretraživani jesu “romantični filmovi” koji slave ljubav. Ipak, svima nam se desilo da u toj gomili filmova i pretraživanju izgubimo previše vremena a često i volje. Da bismo vam uštedili vrijeme i dali inspiraciju, ZdraviJa je pripremila neke od najromantičnijih klasika kako biste osjetili ljubav i ovog praznika.

Bez obzira na status vaše veze, doba je godine za romantiziranje ljubavi! Zato, uključite jedan od ovih filmova i uz šoljicu čaja ili čašu vina izgubite se u romantici.

ljubav
@pinterest

Ovo su naše preporuke:

Romeo + Juliet (1996)

Šekspirova drama u nešto modernijem izdanju predgrađa Verone, ali uz zadržavanje originalnih dijaloga, poznati je klasik koji govori o vječnoj i zabranjenoj ljubavi. Ako već niste pogledali ovu ekranizovanu verziju romana koji nikad ne blijedi, sada je pravo vrijeme za to!

The Bodyguard (1992)

Ova ljubavna drama govori o bivšem agentu tajne službe koji preuzima posao tjelohranitelja R&B zvijezde, čiji životni stil nije nimalo jednostavan za ispratiti. U jednoj od glavnih uloga nalazi se Whitney Houstin, a to već samo po sebi zvuči dovoljno primamljivo.

Ghost (1990)

Ghost nudi gledaocima dirljivu romansu dok miješa elemente komedije, horora i misterije, a sve ovo čini ga jednim od trajnijih hitova svoje ere.

10 Things I Hate About You (1999)

Neobičan, inventivan i prepun živopisnih likova, 10 Things koristi Šekspira kao odskočnu tačku da razigrano predstavi društvo koje ne zna šta da radi sa jakom ženom.

Chungking Express (1994)

Chungking Express je romantična krimi komedija-drama, koju je napisao i režirao Wong Kar-Wai. Sam film se sastoji od dvije priče ispričane u nizu, obje o zaljubljenim policajcima iz Hong Konga koji razmišljaju o svom odnosu sa ženama.

Možda te zanima
uticaj knjiga

Notting Hill (1999)

Ovaj film govori nam o životu običnog vlasnika jedne male knjižare i načinu na koji se on mijenja kada upozna najpoznatiju filmsku zvijezdu. Notting Hill čist je dokaz da nema ništa tako dobro kao ispričana ljubavna priča, a posebno kada nas kroz nju vode Hugh Grant i Julia Roberts.

Sleepless in Seattle (1993)

Ovaj veoma moderan, iskren ali i smiješan film idealan je za djet poput Valentinova. Kritike su ga pohvalile zbog načina na koji je napisan, te isticanja i razikovanja od ostalih klasičnih ljubavnih filmova, jer upravo ovakav kakav je pokazuje koliko moći ljubav nosi sa sobom.

Takođe, predlažemo vam i: Poetic Justice (1993); The Wedding Singer (1998); A Moment of Romance (1990); Can’t Hardly Wait (1998); Chasing Amy(1997); Pretty Woman (1990); Armageddon (1998); Love Jones (1997); Never Been Kissed (1999); Reality Bites (1994); Singles (1992); He Got Game (1998); True Romance (1993); My Girl (1991); Titanic (1997); The English Patient (1996); Before Sunrise (1995); Meet Joe Black (1998).

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh