Saznajte koji je omiljeni brend trenera sa naših prostora

Avatar photo

Izbor opreme (odjeće i obuće) za trening je od velike važnosti. Jednom kada pronađemo brend koji nam odgovara, teško da možemo da se odvojimo od njega, a u tome su fitness treneri isti kao i mi. Iz tog razloga, pitali smo jedne od najpoznatijih fitness trenera sa naših prostora, koji brend oni biraju za trening i zbog čega. Naši sagovornici bili su Aleksandra Aničić i Đorđe Đurić. Evo šta su nam rekli.

Aleksandra Aničić, personalni i online trener, već godinama nas putem svojih društvenih mreža i platforme GymBuddies24 motiviše da brinemo o sebi, da redovno treniramo ali i da vodimo računa o tome šta jedemo. Kada bira sportsku opremu na prvom mjestu su joj kvalitet i udobnost – sportska oprema koja se prilagođava tijelu i ne sprečava kretanje. Smatra da je od velike važnosti da koža diše tokom napornih treninga pa u prvi plan stavlja kvalitet tkanina.

Kvalitetna i udobna sportska oprema može biti čvrst startni motiv za fizičku aktivnost ali i faktor koji će uticati na kontinuitet našeg dolaska u fitnes centar. Kako se osjećamo i kako izgledamo tokom treninga indirektno se odražava na napor koji ćemo u njega uložiti ali i na naše zadovoljstvo. Od opreme koju nosimo dobrim dijelom zavisi da li ćemo razviti ljubav prema sebi i svom tijelu i prigrliti zdrav i aktivan način života kao dugoročnu naviku.

Za svog saveznika za trening, Aleksandra bira Under Armour, svjetski poznati brend i miljenik mnogobrojnih rekreativaca i profesionalnih sportista. Sportsku opremu posmatra kao podršku na način da na treningu razmišljamo samo o tome kako da damo sve od sebe i postanemo bliži željenim rezultatima. Nikada nije žalila uložiti u kvalitetnu opremu koja će biti na njenoj strani.

“Under Armour razumije i ispunjava sva očekivanja mene kao trenera i sportiste. Izdvaja ih kvalitetna i udobna oprema modernog dizajna, kako za trening tako i za svakodnevicu. Ja sam tip kojeg ćete u slobodno vrijeme uvijek vidjeti u nekoj sportskoj kombinaciji jer se u tome najbolje osjećam. Srećna sam što sam dio #UABiH tima.” 

Dorđe takođe bira Under Armour. Istaknuti CrossFit trener, učesnik na najvećem i najprestižnijem CrossFit takmičenju “CrossFit Games”, i nosilac titule “The Fittest in BiH” podijelio je sa nama svoje iskustvo sa ovim brendom, te savjete za izbor dobrog komada sportske opreme.

“Naša tijala su različita, te da bismo iskoristili svoj maksimum jako je bitno da pri svakom treningu nosimo obuću i odjeću u kojoj se osjećamo udobno, a koja nas uz to i ne ograničava. Pored toga, ukoliko želite da postižete i vrhunske rezultate onda je to svakako jedan od prioriteta prilikom treiniga.”

Bira Under Armour jer mu pruža najviše podrške, kako tokom treninga, tako i za vrijeme odmora od istog.

Patike su No. 1 po važnosti

Đorđe i Aleksandra složili su se u jednom – obuća je ono što zaista mora da bude kvalitetno i udobno! Osim što su važne za samo izvođenje treninga, svojim kvalitetom mogu smanjiti rizik od povreda i učiniti svaki naš korak ugodnijim i sigurnijim, ističe Aleksandra.

Ukoliko se bavite CrossFit-om, Đorđe preporučuje patike ravnijeg i tvrđeg đona koje se lako prilagođavaju stopalu. Ovakve patike pružaju stabilnost kod izvođenja vježbi sa raznim rekvizitima i dodatnim opterećenjima.

Pored patika, Aleksandra pridaje veliku važnost helankama koje će pratiti liniju tijela i istovremeno skupljati suvišan znoj.

“Vjerujem da bi se sve djevojke složile da je poželjno da helanke budu napravljene od čvrstog i udobnog materijala kako se ne bi providile, spadale ili propuštale znoj i tako stvarale nelagodu na treningu.”

Možda te zanima
jumping jacks

Under Armour oprema ekskluzivno je dostupna u Under Amour shopu u Delta Planetu u Banjoj Luci. U nastavku pogledajte dio nove kolekcije ovog brenda, a ujedno, favorite naših sagovornika.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh