Elegance Beauty Academy: Prilika za posao u izuzetno perspektivnom zanimanju

Avatar photo
Elegance Beauty Academy

Za sve one koji razmišljaju o pohađanju kursa iz oblasti kozmetike imamo izuzetno lepe vesti. Jedna od najuspešnijih kozmetičkih kuća u regionu, koja posluje u okviru kompanije Elegance Group sa sedištem u Beogradu i čija je vlasnica Danijela Vukojević, odlučila je da pokrene onlajn-obuku koja je dostupna i polaznicama iz BiH.

Da se radi o veoma ozbiljnoj edukaciji u ovoj oblasti svedoči i činjenica da se obuka odvija u okviru škole Elegance Academy – Škola za negu lepote i lepo ponašanje. Svi programi ove škole su akreditovani, a sertifikati su međunarodno priznati, tako da nije potrebna nostrifikacija, već se polaznici mogu odmah posvetiti poslu.

S obzirom na to da za obukama u oblasti kozmetike uvek postoji veliko interesovanje i da se kozmetički saloni otvaraju velikom brzinom, ali često i veoma brzo zatvaraju, razgovarali smo sa vlasnicom kompanije Elegance Group i direktorkom Akademije o tome po čemu se ova škola razlikuje, kako je koncipirana nastava, kakvi su utisci polaznica, postoje li uslovi za upis i drugim važnim pojedinostima.

1. Postigli ste veliki uspeh na regionalnom nivou kada je kozmetička industrija u pitanju. Sarađujete sa renomiranim svetskim imenima, vaš salon je jedan od najprestižnijih u Beogradu, dobitnica ste brojnih poslovnih nagrada i priznanja. Šta vas je inspirisalo da pokrenete obuku, u stvari, pravu školu?

akademija

Dok sam se uspinjala u poslovnom svetu savlađujući brojne prepreke, stalno sam razmišljala o tome kako bi bilo lepo da postoji neko ko će me posavetovati. Zarekla sam se da ću jednog dana, kada se probijem na kozmetičkoj sceni, dati sve od sebe da omogućim drugima da ne moraju da prolaze tako težak put, već da ću im preneti svoja znanja koja će im biti osnova i olakšati snalaženje na njihovom poslovnom putu.

Na ovaj način ne samo da pomažem drugima, već zajedno razvijamo veoma jaku granu, koja osim što pruža odlične mogućnosti za zaradu u veoma lepom i perspektivnom zanimanju, osigurava i da će klijenti dobiti najkvalitetniju uslugu. Tako da je ideja o otvaranju škole za negu lepote nastala odavno, takoreći rasla je uporedo s mojom ljubavlju prema kozmetologiji, a jačala kroz moja lična iskustva koja sam stekla na prestižnim akademijama u inostranstvu. Ali sve dok nisam obezbedila apsolutno sve preduslove za otvaranje škole nisam se usuđivala da počnem, jer sve što radim – radim najbolje što mogu.

Trenutno u okviru škole imamo pet različitih modula, od kojih je najpopularniji prvi – za kozmetičku negu lica, a uskoro ćemo proširiti svoju paletu ponude prateći interesovanja budućih polaznika.

2. Otkud u nazivu škole “lepo ponašanje”?

skola lepog

Vrlo svesno, malo i provokativno, sam dala ovakav naziv školi, želeći da skrenem pažnju i struci i široj javnosti da su se pravila bontona skoro izgubila. A s obzirom na to da u poslovnom svetu ona imaju i te kako važnu primenu, odlučila sam da poslovni bonton uključim u program svoje škole.

Rad sa ljudima svakako traži da posedujemo određene karakteristike, a kada je u pitanju ovako osetljivo područje kao što je nega lepote, to dodatno dobija na značaju. Polaznice su oduševljene ovim časovima i kažu da im znatno olakšavaju rad sa klijentima, jer sada znaju kako da se postave u nekim kritičnim situacijama, da posavetuju, umire, pokažu empatiju, a sve to danas se retko sreće u salonima lepote.

Svaki naš tretman ima svoj protokol i nijedan ne započinje bez prethodnog razgovora iz koga upoznajemo klijenta i saznajemo kakva su njegova očekivanja koja treba uskladiti sa realnim mogućnostima i uz primenu adekvatnih preparata i tretmana doći do rezultata kojim će osoba biti zadovoljna. Polaznici naše škole stiču veštine pravilnog ophođenja prema klijentima, kolegama i poslovnim saradnicima, što je veoma važan segment poslovanja i svojevrstan garant uspeha.

U nedostatku literature za ovaj vid obuke, sama sam na osnovu svog poslovnog iskustva na domaćim i svetskim akademijama napisala knjigu o bontonu koja je deo prateće literature za naše polaznike i lično držim ove časove.

3. Kako je organizovana onlajn obuka i na koji način ste osigurali da ne zaostaje za standardnom obukom u prostoru opremljenom za praktično učenje?

salon elegance

Obrazovni koncept u Elegance Academy je do tančina razrađen i programski koncipiran. Škola trenutno nudi pet različitih modula obuke, a već sada možemo najaviti i proširivanje palete.

Modul Obuka za kozmetičku negu lica, za koji i postoji najveće interesovanje jer pruža najveće perspektive za dalje bavljenje ovim poslom, koncipiran je u tri nivoa – basic, advance i pro. Prvi, osnovni nivo uključuje sedam predmeta, a polaznicima je omogućeno da obuku prate svojim tempom, prema sopstvenom rasporedu.

Predmeti koji se prate na EBA basic obuci su: Dermatologija, Kozmetologija, Sterilizacija istrumenata, Estetska nega, Nutricija i zdravi životni stilovi, Veštine prodaje i Bonton u beauty svetu, a svi predavači su stručnjaci sa velikim iskustvom u svojoj oblasti. Efikasne lekcije obuhvataju preko 20 sati video-materijala, a polaznicima su na raspolaganju i elektronska skripta.

Da bi učenje bilo kvalitetno i potpuno, osmišljen je specifičan koncept obuke, koji deluje podsticajno i budi motivaciju za učenje. Naime, plan obuke podrazumeva da se tek nakon savladanog jednog predmeta otključava naredni, i tako sve do poslednjeg – sedmog. Konkretno, nakon svake lekcije slede testovi za proveru znanja, te ako se predmet savlada sa najmanje 75% uspešnosti, otključava se sledeći.

Nakon završenog osnovnog nivoa polaznici imaju mogućnost da se dalje edukuju i idu na napredne nivoe, za šta se uglavnom i odlučuju kada uvide kakve im se sve mogućnosti pružaju sa znanjem koje su stekli i žele da ga nadograde, čime povećavaju i svoje šanse za uspeh u karijeri. Ova obuka pruža mogućnost prekvalifikacije u sasvim novo zanimanje, što su brojne polaznice sa zadovoljstvom iskoristile, te započele karijeru u omiljenoj delatnosti i tako promenile svoj život.

4. Da li postoje uslovi za uključivanje u obuku?

edukacija kozmeticki salon

Kada je u pitanju početna obuka nije potrebno prethodno predznanje iz oblasti kozmetologije, ali je važno da kandidati poznaju kozmetičku industriju, prate njen razvoj i interesuju se za kvalitetne i dobre proizvode. Važno nam je da zastupaju iste vrednosti koje i mi promovišemo, jer nam je to garant da će se uklopiti u program rada i biti zadovoljni novostečenim znanjima.

Naš pristup je holistički, zastupamo clean beauty koncept nege, što znači da uvek prednost dajemo neinvazivnim metodama, botaničkim farmaceutskim preparatima, neškodljivim i hipoalergijskim, a uvek polazimo od čistoće kože kao osnove svakog daljeg rada.

Takođe, smatramo da je nega tela deo kulture življenja, da nam omogućava da se osećamo lepo, posvetimo vreme sebi, podstaknemo svoje samopouzdanje i tako omogućimo da lepota dođe i iznutra, jer samo u takvom spoju možemo govoriti o potpunom uspehu tretmana. Jednostavno, spojili smo ono tradicionalno, staru školu nege, sa dostignućima savremenog doba, svemu dodali dašak glamura koji nam stiže iz evropskih prestonica i tako dobili jedan koncept koji naši korisnici ocenjuju kao višestruko kvalitetan.

Svoju poslovnu filozofiju prenosimo i na polaznike EB Academy, što kod njih izaziva osećaj uverenosti da rade nešto lepo i važno, pa i motivacija raste zajedno s ljubavlju prema ovom lepom poslu. Naravno, onda tu posvećenost i klijenti osećaju.

Raduje nas kada vidimo da polaznici istinski žele da se posvete ovom poslu i pokazuju ambicije da u njemu napreduju. Veština i znanje ne mogu da nadoknade istinsku posvećenost pozivu. Pratimo najviše standarde u ovoj oblasti, naši predavači su sertifikovani i sa puno iskustva, a veoma često nam u goste dolaze i poznata svetska imena iz sveta kozmetike.

5. Kakve sve perspektive imaju polaznici po završetku obuke?

elegance beauty edukacija

Možda te zanima
kreativnost i rad

Polaznici Elegance Academy po završetku obuke i dobijanju sertifikata su praktično stekli novo zanimanje. Sertifikat ima međunarodnu akreditaciju tako da nije potrebna nostrifikacija i može se odmah početi sa radom u ovom danas veoma traženom zanimanju, koje je uz to i veoma profitabilno. Naši polaznici stiču temeljna znanja što im garantuje uspeh u poslu, a uz stručna znanja tu su i osnove poslovne komunikacije i brojni drugi saveti koji će poslovanje učiniti uspešnim ako se odluče za samostalni biznis.

Takođe, postoji mogućnost preuzimanja EBS franšize, u kom slučaju Elegance Group obezbeđuje podršku, savete, monitoring, a preduzetnici dobijaju već razrađen biznis, bez komplikovanih administrativnih procedura, i na njima je samo da nastave da koriste i proširuju znanja koja su u našoj školi stekli.

Naravno, postoji i niz drugih mogućnosti, a za šta će se polaznici odlučiti ostaje na njima. Ono što je na nas ostavilo posebno jak utisak jeste priznanje dosadašnjih polaznika da žele da ostanu da rade sa nama, što mi je glavni pokazatelj da smo školu postavili na dobrim osnovama i motiviše me da ovaj edukativni segment poslovanja i dalje veoma ozbiljno razvijam.

6. Šta to izdvaja vašu školu od ostalih akademija za negu lepotu? Šta utiče na polaznike da se odluče baš za EB Academy?

elegance beauty kozmetika

Kao prvo, oni osećaju da smo mi moderna škola, koja se razvija i čiji program je koncipiran u skladu sa svetskim trendovima i daljim pravcem u kom će se razvijati kozmetika i nega. Sve više se udaljavamo od invazivnih metoda a istovremeno sve više verujemo dostignućima farmacije i pravilno primenjenim tretmanima. Naša deviza nisu instant rezultati već dugotrajni efekti i preparati koji ni na koji način ne ugrožavaju kožu lica i tela već joj pomažu da se sama regeneriše.

Skoro svi proizvodi koje zastupamo i tretmani koje primenjujemo zasnivaju se na botaničkim premisama, iza njih stoje godine istraživanja i primene i izuzetni rezultati. Mi zastupamo holistički pristup u nezi kože posmatrajući kozmetičku praksu kao deo opšteg zdravlja.

Želela sam da pokrenem školu koja će se razlikovati od drugih i biti mnogo više od običnog kursa, odnosno pružiti stručno, široko i temeljno obrazovanje u oblasti kozmetike, zasnovano na primerima vodećih svetskih akademija za negu lepote. Želela sam da taj dodir lepote i istinski kvalitetne nege prenesem i na naše područje.

Osnova Elegance Academy je ista poslovna filozofija koja je utkana u ceo Elegance koncept – holistički pristup nezi kože i lepote, jednom rečju, zdrava, prirodna nega koja pruža trajne rezultate.

7. Danas su nam jedno od glavnih merila uspešnosti društvene mreže, a vaša Instagram stranica ima veliki broj pratilaca i dobijate pregršt pitanja svakodnevno. Smatrate li da ste u izvesnom smislu postali influenser ovoj oblasti, te da možete imati uticaj na pozitivne promene kada je nega kože u pitanju, posebno kod mladih?

elegance beauty kurs

Ne bih baš rekla da sam toliko uticajna, ali da u izvesnom smislu uspevam da podstaknem svoje pratioce na Instagramu da biraju lepotu i zdravlje to vidim, što me beskrajno raduje. Uspeh u poslovnom svetu uverio me je da velikim trudom i verom u sebe mogu da se ostvare sve zamisli, što je poruka koju želim da prenesem svojim pratiocima i tako ih ohrabrim. Naravno, svi oni koji zvrše našu akademiju uvek će moći da nam se obrate za savet i pomoć, a naročito ukoliko se opredele za franšizno poslovanje sa Elegance grupom, u kom slučaju imaju odlične perspektive za uspeh jer preuzimaju već razrađen poslovni model.

Radujem se svojim novim učenicima, i sama sa velikim zadovoljstvom učestvujem u predavačkom radu koji me izuzetno ispunjava. Jer kao što kažu, kada radite posao koji volite vi u stvari ne radite nego uživate u svakom trenutku. Ponekad jeste naporno, neke odluke donose stres, ali sve je to sitnica prema zadovoljstvu koje vas ispuni kada vidite da ste uspeli u poslu koji volite. Zato pozivam sve zainteresovane da nam se jave. Sve informacije i formulari za prijavu nalaze se na adresi: www.eleganceacademy.edu.rs.

Čekamo vas!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh