4 mobilne aplikacije koje će pomoći vašem mentalnom zdravlju

Avatar photo
mobilne aplikacije za opustanje

Zbog današnjeg brzog tempa života, stres i anksioznost postali su sveprisutni problemi, a u skladu sa vremenom u kojem živimo – mobilni telefoni nam nude i solucije za to.

Tokom vremena razvile su se brojne aplikacije koje će vam pomoći da se osećate bolje i mirnije.

Ovo su 4 aplikacije koje treba da probate već danas, sve različitog tipa sadržaja i problema koje targetuju.

1. Headspace

headspace

Headspace je izuzetno popularna aplikacija koja nudi vodiče za meditaciju, savete za smanjenje stresa i tehnike disanja. Pomaže korisnicima da razviju veštine za upravljanje anksioznošću, da povećaju koncentraciju i poboljšaju san.

2. Calm

calm

Calm je još jedna sjajna aplikacija za meditaciju i opuštanje. Nudi veliki izbor vodiča za meditaciju, zvukova prirode, i priča za uspavljivanje. Takođe ima sekciju posvećenu dubokom snu, što može pomoći osobama koje pate od nesanice.

3. Sleep Cycle

sleep cycle app

Ako imate problema sa snom, Sleep Cycle vam može pomoći da pratite svoj san i bolje razumete svoje obrasce spavanja. Aplikacija vam nudi optimizaciju budilnika, analize sna i savete za poboljšanje kvaliteta sna.

4. BetterHelp

betterhelp

Možda te zanima
anksioznost

BetterHelp je platforma koja povezuje korisnike sa licenciranim online terapeutima i psiholozima. Kroz razgovore putem poruka, video pozive i čet, korisnici mogu da dobiju podršku i savete za suočavanje sa emocionalnim izazovima.

Ove aplikacije nisu zamena za profesionalnu medicinsku ili psihološku pomoć, ali mogu biti korisne alatke za svakodnevnu podršku i samopomoć.

Pre nego što koristite bilo koju od ovih aplikacija, preporučujemo vam da se posavetujete sa stručnjakom ukoliko imate ozbiljnije zdravstvene ili mentalne probleme.

Mobilne aplikacije za opuštanje i mentalno blagostanje mogu doprineti poboljšanju kvaliteta vašeg života i pomoći vam da se nosite sa svakodnevnim izazovima.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh