Ovo je 5 najboljih destinacija za skijanje u svetu

Avatar photo
najbolja skijalista

Skijanje je uvek izvanredno iskustvo, a neki od najboljih ski centara pružaju nezaboravne avanture ljubiteljima zimskih sportova. Evo pet najboljih destinacija za skijanje u svetu, koje nude zabavu za sve tipove ljudi.

1. Aspen, SAD

aspen

Aspen, smešten u Koloradu, SAD, sinonim je za luksuzno skijanje. Sa četiri glavna skijališta – Aspen Mountain, Aspen Highlands, Buttermilk i Snowmass – ovo mesto pruža raznovrsne terene za sve nivoe veština. Aspen Mountain je idealan za iskusne skijaše, dok Snowmass nudi sjajan izbor za porodice. Ukupno, ovo skijalište ima preko 320 kilometara staza i najvišu tačku na 3.813 metara nadmorske visine.

2. Zermatt, Švajcarska

Zermatt skijaliste

Zermatt je raj za ljubitelje skijanja s fascinantnim pogledima na Matterhorn. Ovaj šarmantni alpski gradić nudi skijanje tokom cele godine, zahvaljujući ledeniku na gorju Gornergrat. Sa 360 kilometara staza, Zermatt pruža izazove za sve nivoe veština, a prelepi krajolik čini iskustvo nezaboravnim.

3. Chamonix-Mont-Blanc, Francuska

Chamonix Mont Blanc skijaliste

Chamonix-Mont-Blanc, smešten u francuskim Alpama, ima reputaciju kao jedno od najuzbudljivijih skijališta u Evropi. Sa stazama koje se protežu na 160 kilometara i visinskom razlikom od preko 2.800 metara, ovo mesto privlači avanturiste širom sveta. Dodatni bonus je spektakularan pogled na Mont Blanc, najviši vrh Alpa.

4. Niseko, Japan

Niseko skijaliste

Možda te zanima
letovanje

Niseko na ostrvu Hokaido u Japanu postao je globalno poznat skijaški raj. Ovde pada obilna količina snega, a skijalište je poznato po savršenim uslovima za skijanje i bajkovitim pejzažima. Sa ukupno 48 kilometara staza, Niseko je posebno popularan među ljubiteljima dubokog snega.

5. Whistler Blackcomb, Kanada

Whistler Blackcomb skijaliste

Whistler Blackcomb u Britanskoj Kolumbiji, Kanada, predstavlja jedno od najvećih skijališta na svetu. Sa preko 8.000 hektara staza i visinskom razlikom od 1.609 metara, ovo mesto nudi beskrajne mogućnosti za skijaše svih nivoa. Povezano sa modernim žičarama i spektakularnim pogledima, Whistler Blackcomb je nezaboravno iskustvo.

Ove destinacije za skijanje nude ne samo fantastične staze već i nezaboravne pejzaže, vrhunsku uslugu i raznolike mogućnosti za sve ljubitelje zimskih sportova.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh