Ovo je najjednostavniji piling za usne

Avatar photo
piling za usne

Iako je vreme dosta toplo za jesen, na našem telu i organizmu se i dalje osete neke promete. Jedna od njih su i ispucale usne. Ako ste i vi osoba koja muku muči sa ovim problemom, donosimo vam najbrži i najlakši način ga rešite.

Za ovaj piling potreba su vam dva sastojak: šećer i vazelin.

Držite ih u kupatilu i pred spavanje prvo na prst stavite malo vazelina. Zagrabite, nemojte naneti samo tanki sloj kao da stavljate labelo. Onda to umočite u šećer, koji će sa zalepiti za vaš prst.

I onda trljajte usne!

Možda te zanima
kosa

Nakon par sekundi trljanja, isperite, nanesite svoj omiljeni balzam u debelom sloju, i vaše usne će biti nikada lepše.

Jednostavno rešenje od stvari koje verovatno već sada imate u kući, pa tako ne morate da kupujete gotove proizvode (koji su isti, samo skuplji)

5 razloga zašto treba da radite piling za usne

nega usana
  1. Uklanja mrtve stanice kože: Usne, poput ostatka kože na telu, kontinuirano obnavljaju svoje stanice. Međutim, ponekad se mrtve stanice nakupljaju na površini, što može rezultovati suhim, grubim i perutavim usnama. Piling pomaže kod uklanjanja ovih mrtvih stanica i omogućava zdravoj koži da zasija.
  2. Poboljšava teksturu i glatkoću: Nakon pilinga, usne postaju mekše i glađe. To će vam omogućiti bolju primenu ruža, balzama za usne ili drugih proizvoda za negu usana.
  3. Poboljšava apsorpciju proizvoda za negu: Kada uklonite mrtve stanice kože, proizvodi za negu usana, poput balzama ili hidratantnih kreme, bolje će se apsorbovati i dublje prodreti u kožu, pružajući vam dugotrajnu hidrataciju.
  4. Smanjuje tamne mrlje i pigmentaciju: Ako imate tamne mrlje ili pigmentaciju na usnama, redoviti piling može pomoći u njihovom postupnom smanjenju ili izbeljivanju.
  5. Podstiče cirkulaciju: Masaža usana tokom pilinga može poboljšati cirkulaciju krvi, što će usnama dati prirodno zdrav izgled i boju.
  6. Priprema za šminku: Ako volite koristiti ruževe, sjajeve za usne ili olovke za usne, piling će stvoriti savršenu podlogu tako da šminka bolje prianja i duže traje.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh