Uvjerili smo se u kvalitet nove Kérastase linije proizvoda

Avatar photo

Sa oduševljenjem dočekujemo svaku Kérastase kolekciju, a ovoj su se posebno obradovale sve djevojke i žene koje redovno farbaju kosu. Nova Kérastase linija Chroma Absolu njeguje i oporavlja kosu na tri nivoa! Ipak, morali smo isprobati kolekciju, a u nastavku vam donosimo zašto ćete je obožavati!

Naša kosa izložena je mnogim štetnim uticajima. Od pregrubog četkanja, pranja kose vrelom vodom, oblikavanja raznim vrućim predmetima pa na kraju do samog farbanja kojem pribjegavaju mnoge djevojke i žene. Za meku, sjajnu i zdravu kosu neophodna je odgovarajuća njega, a posebno ukoliko je tretirana farbom. Osim što održavate kosu zdravom, adekvatnom njegom pospješuje se i dugotrajnost boje.

Nova Chroma Absolu sveobuhvatna, individualno prilagodljiva linija namjenjena farbanoj, oštećenoj ili osjetljivoj kosi. Regeneriše elastičnost, te čuva sjaj dlake. Formula ove linije bogata je sa tri vrste ljekovitih kiselina koje oporavljaju tri sloja oštećenja. Njeguje strukturu kose iznutra prema van.

Prva je poroznost vlakana, koja uzrokuje brže ispiranje boje. Drugi je kovrdžavost izazvana bojom koja može otežati oblikovanje kose. Dok je treća oksidacija kose koja se može dogoditi s vremenom – to su one neželjene nijanse koje se javljaju nakon nekoliko pranja. Linija je stvorena kako bi odgovarala različitim tipovima boje. Dakle, bez obzira volite li eksperimentisati sa pramenovima, iz svijetle prelazite u tamnu ili samo prikrivate izrast, proizvodi su prilagođeni svim bojama.

Ono što posebno izdvaja ovu kolekciju jeste činjenica da je bez sulfata. Proizvodi sa sulfatima mogu izazvati razne komplikacije i iritacije kože – od svraba tjemena ali i do oštećene dlake. Chroma Absolu nježno čisti i obnavlja površinu kose.

Kolekciju čine:

Možda te zanima
zaštita od sunčanja

Chroma Absolu Masque Chroma Filler, 200 ml – Intenzivna njegujuća maska

Svi proizvodi dostupni su u Capelli salonima u Banjoj Luci ili na njihovom shopu. Do 14. februara možete iskoristiti poseban popust na sve proizvode!

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh