5 stvari koje rade srećni parovi

Avatar photo
partner

Ljubav je najlepše osećanje koje postoji. Ipak, svi znamo koliko je teško pronaći pravu osobu, svoju drugu polovinu. Kada je i pronađete, javljaju se druge prepreke u vidu sitnih svađa, neslaganja i drugih stvari. ZdraviJa je saznala kojih to pet stvari rade svi srećni parovi u vezi ili braku.

partner
@pinterest

Detinjstvo

Pričaju o svom detinjstvu. Kako su ga proveli, gde, koje su im stvari teško pale, kakva su bolna iskustva imali. Osobe koje vas zaista vole i poštuju, pažljivo će vas slušati i pokušati da nešto nauče iz vaše prošlosti. Kako ne treba da se ophode prema vama, šta mnogo volite da radite a niste dugo, zašto vam je neki odnos važan, ko je vaša prijateljica od malih nogu i slično.

Teški razgovori

Svaki odnos zasniva se na komunikaciji. Razumemo da ozbiljna veza sa sobom nosi i ozbiljne razgovore koji se ne mogu izbeći tek tako. Ono što jaki parovi rade, sednu i razgovaraju kada je najteže. I da, te konverzacije nikada ne budu predivne i prelepe, često su propraćene suzama i teškir rečima, ali neke stvari se prosto moraju razrešiti.

Različite faze

Ono što je važno da prihvatite, jesu usponi i padovi. Tokom svih perioda u životu, na poslu u vezi i prijateljstvu dolazi do različitih dešavanja. Potrebno je da prihvatiš da će tvoja veza u jednom momentu biti na vrhuncu, u drugom će možda vaš odnos biti hladan. I to je potpuno u redu i normalno.

partner
@pinterest

Vrednosti

Kada uđete u bilo kakav odnos sa nekim, to ste i dalje vi. Ne, ne treba da se menjate zato što to neko traži od vas. Partner koji vam je podrška u vazi, razumeće da su neke stvari prosto takve kakve jesu. Stekli ste određeni sistem vrednosti i pre upoznavanja sa tom osobom, i to se dalje može u nekim minimalnim količinama promeniti. Važno je da vaš partner shvati ko ste vi i da vas zbog celog paketa, izgleda, duše, vrednosti i energije voli.

Možda te zanima
kraj ljubavi

Možda vam bude interesantno: Putovanje sa partnerom po prvi put

Uključivanje

Ne biste bili u vezi da vam to ne prija. Ipak, treba ostati uključen u dešavanja i van vaše veze, s obzirom na to da ste i vi i vaš partner imali prijatelje i život pre veze. Osim toga, vreme je, ukoliko je veza ozbiljna da i njegove prijatelje doživljavate kao svoje i da ih poštujete zbog njega. Takođe, ništa manje ne treba da očekujete ni od druge strane.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh