Putovanje sa partnerom po prvi put – ZdraviJa savetuje

Avatar photo
putovanje

Kažu da putovanje sa nekim po prvi put može otkriti mnogo o vama kao pojedincu. Bilo da ste osoba koja je dugo čekala da vidi određeni grad i njegove znamenitosti ili osoba koja samo želi da se opusti i izležava na plaži (ako je u blizini), važno je da zapamtite određene stvari ukoliko nikada ranije niste putovali sa nekim, posebno sa svojim partnerom. ZdraviJa je napravila pravilnik, o stvarima koje treba i ne treba raditi kada prvi put idete van zemlje sa svojom srodnom dušom.

Napravite svoju svoju listu želja i jasno je komunicirajte

Neizbežno je da ćete oboje imati neke razlike u listi mesta koja želite da posetite. Svako od vas treba da napravi listu svoja tri najbolja mesta koja želi da obiđe. Ono što je sledeći korak jeste da posetite svih 6 mesta koje ste zajedničkim snagama naveli. Broj mesta može zavisiti od tipa lokacije i vremenskog perioda koji ćete provesti na putu, ali ideja ostaje ista. Dajte predloge i uputite se ka tamo.

Budite strpljivi jedni prema drugima 

Citat „Strpljen spašen“ ne može biti tačniji kada ste na putovanju i počinjete da se malo nervirate sa osobom sa kojom ste. Važno je zapamtiti da se vaš trenutak frustracije može vrlo lako rešiti disanjem. Sa druge strane, moguće je da i vi takođe izazivate neke neželjene emocije kod druge strane. 

Slikajte se zajedno

Nemojte biti osoba koja ne želi da slika, ili obrnuto, osoba koja stalno želi da se slika. To je trenutak u vremenu na koji ćete se osvrnuti i ceniti što imate neku uspomenu na taj period. U svakom slučaju, nećete požaliti što ste ove uspomene negde arhivirali. Predložite da se slikate par puta zajedno, zatim da se samo vi slikate ali i samo vaš partner kako bi došlo do balansa utrošenog vremena na slikanje.

putovanje
@pinterest

Nemojte se svađati oko sitnica

Kada krećete na put, potrudite se da budete otvorenog uma. Nema potrebe za svađom oko toga šta ćete jesti, u kom restoranu i kada. To su sitnice koje će se brzo rešiti, i zbog toga bez nervoze.

Možda te zanima
patagonia

Nošenje nepotrebnih stvari

Nemojte da pakujete stvari koje vam neće koristiti. Više o tome kako da budete umereni prilikom pakovanje pročitajte OVDE.   

putovanje
@pinterest

Ostavite telefon po strani

Zašto uopšte krećeš na put ako ćeš biti zalepljena za telefon (verovatno proveravaš stvari koje se dešavaju kod kuće…)? Naravno, uslikajte tone slika, ali ostanite prisutni. Budite tu gde jeste i postavljajte svoje Instagram fotografije kada ležite u krevetu noću ili kada se vratite kući. Ali zapamtite, uživajte u svakom trenutku.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh