Kako da napravite svoj kutak za meditaciju?

Avatar photo

Odlučili ste da, napokon, krenete sa meditiranjem, ali nemate adekvatan prostor za to u vašem domu? ZdraviJa vam zato dolazi u pomoć sa par savjeta kako da napravite svoj kutak za meditaciju bez obzira na površinu vašeg doma.

Dovoljno vam je malo prostora, ne mora to biti cijela soba. Meditiranjem na istom mjestu svaki put, počećete osjećati vibracije koje izlaze odatle i pozitivnu energiju koju vam pruža taj vaš kutak za meditaciju.

Nađite prikladno mjesto

Koje će to mjesto biti i kolikih razmjera zavisi od vas samih. Nađite neki kutak koji vas opušta i gdje se osjećate najsigurnije u kući, stanu ili čak u dvorištu kuće. Bitno je da je jednostavno i komforno i ima dobre vibracije. Takođe, obratite pažnju da ne bude u neredu, da je dovoljno osvijetljeno, a poželjno je da tu imate barem jednu biljku.

Ne dozvolite da tu bude nešto što će vam odvlačiti pažnju, kao što je televizor ili hrpa prljavog veša koju morate skloniti.

Udobnost je na prvom mjestu

Obratite pažnju na detalje koji će vam pomoći da se ne osjećate neugodno ili da se nažuljate sjedeći na podu. Kupite novi jastuk koji vam se dopada, lijepu prostirku na koju ćete sjesti ili bilo šta drugo što za vas predstavlja sinonim za udobnost i opuštanje.

@pinterest.com

Dekorišite kutak za meditaciju po svom ukusu

Pošto ste svoje mjesto za meditaciju učinili udodnim, sada je vrijeme i da ga dekorišete po svom ukusu. Ne zaboravite da tu ne želite nered koji će vas ometati.

Okružite se mirisnim svijećama, poslažite knjige, postavite omiljene statue, zdjele, kristale. Nezaobilazna su i esencijalna ulja, mirisni štapići, časopisi, motivacione kartice, posteri. Pustite mašti na volju i maksimalno udovoljite sebi.

Obratite pažnju i na boje. Kutak obojte nježnim i pastelnim tonovima, a zaobiđite jarke boje koje će vas činiti uznemirenima.

Možda te zanima
jesen atmosfera

PROČITAJTE: Kako boje u sobama utiču na vaše raspoloženje

Neka to bude vaš kutak za uživanje

To znači da nijedno drugo mjesto u vašem domu neće biti kao ovo. Ovo je ipak posebno. Učinićete ga svetim samim time što ćete meditaciju ili jogu raditi samo na ovom mjestu i nigdje drugo. Zamolite i svoje ukućane da ne dolaze tu i da poštuju vaš kutak.

Nadamo se da smo vas inspirisali da i sami krenete u potragu i kreiranjem vlastitog kutka u domu koji će biti vaša mirna i opuštajuća oaza, barem na pola sata dnevno.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh