Knjige koje će vas motivisati da budete produktivniji

Avatar photo

Gotovo svakome od nas je ponekad potrebna dodatna motivacija kako bi ostvarili svoje snove, bilo da je riječ o ličnom napretku, odlukama o promjeni radnog ili čak životnog okruženja.

Upravo zato vam Zdravija preporučuje da dozu takve vrste motivacije potražite u knjigama, a mi smo se potrudili da vam sastavimo listu onih koje bi mogle da vam pomognu da stignete do zacrtanog cilja.

“Misli i obogati se” Napoleon Hil

Nakon što je razgovarao sa više od 500 najuticajnijih muškaraca i žena svog vremena, autor je otkrio tajnu kako se obogatiti, a svoju je filozofiju zanovao na ideji da ako možemo da naučimo da mislimo kao bogataši, onda možemo da počnemo i da se ponašamo kao oni. Razumijevanjem i primjenom 13 jednostavnih koraka koji čine Hilovu formulu, možete ostvariti svoje ciljeve, promijeniti život i uživati u statusu bogatog i uspješnog čovjeka.

“Kako da izliječite svoj život” Lujza Hej

Ovo je izuzetna knjiga za one koji žele da unesu pozitivne promjene u svoj život i da pronađu izvore samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Ovo je priručnik za ljude pritisnute problemima, koji žele i moraju da se ponovo rode, da krenu drugim putem, da nauče da budu zadovoljni sobom, a time će biti uspješniji, zadovoljniji i srećniji. Lujza smatra da nema toga što se ne može izmijeniti i izliječiti snagom volje, potrebno je samo malo mentalne higijene, mora se izmijeniti način mišljenja.

“Tajna” Ronda Bern

Godine 2006. u Americi je premijerno prikazan film “Tajna”, autorke Ronde Bern, a poslije ogromnog uspjeha, objavljena je istoimena knjiga. Mnogi vjeruju da poslije objavljivanja “Tajne”, ništa više nije isto i da ona donosi preokret u načinu razmišljanja svih nas koji je saznamo i primijenimo i pomoći nam da sebi i svima koji nas okružuju pružimo nov i srećniji život. “Tajna” ne nudi gotove recepte, ali vam otkriva puteve i prečice kako da potpuno ovladate svojim životom i svojom sudbinom.

„Put mirnog ratnika“ Den Milmen

Možda ste gledali film „Peaceful warrior“ snimljen po ovoj knjizi, ali kao i uvijek, knjiga je višestruko bolja. Bazirana je na istinitoj priči. Da bi ilustrovao ono što je želio, napisana je tako da se ne vidi jasna granica između jave i sna, stvarnosti i izmišljenog. Ilustruje koliko je važno čime hranimo naše misli i koliko mentalna snaga može da postane fizička i donese nevjerovatne rezultate u nepovoljnim okolnostima.

Možda te zanima
prijateljski odnosi

“Divljina” Šeril Strejd

Dvadesetdvogodišnja Šeril Strejd je, nakon majčine smrti, mislila da je nepovratno izgubila život kakav poznaje. I tu je bila u pravu. Porodica joj se raspala, a brak propao. U svom tom jadu i nemoći donijela je hrabru odluku: prepješačiće 2000 km Stazom pacifičkih vrhova. Osim toga, učiniće to bez pretjeranih priprema i sasvim sama. Divna stvar za čitaoca je da je knjiga izvrsno napisana i, na svakom koraku njenog puta, saosjećamo s autorkom kao da nam je bliska prijateljica. Knjiga je moćna ispovijest kako, kada pobijedimo strah, možemo promijeniti svoj život i dati mu novi smjer. Prave avanture su uvijek i duhovna putovanja. Po knjizi je snimljen i odličan film.

“Jedi, moli, voli” Elizabeth Gilbert

Prošla je već decenija od prvog objavljivanja ove knjige, a novo izdanje je nova prilika da je pročitate ako već niste. Po knjizi je snimljen film sa Džulijom Roberts, kojoj je to jedna od važnijih uloga u životu. Iako ova autorka na putovanje nije krenula zbog ličnih tragedija, njena čežnja za dalekim krajevima nije nimalo hirovita. Baš suprotno. Kada imate „sve“, ali i dalje osjećate prazninu, kada vam drugi govore da biste trebali biti srećni i zadovoljni, da izmišljate nepostojeće problem, tada je još teže skupiti hrabrost i krenuti u nepoznato. Autorka je otišla na put koji će trajati godinu dana, tokom kojeg je posjetila tri vrlo različite zemlje: Italiju, Indiju i Indoneziju. Čini se da je transformacija njenog života doživjela svoj vrhunac u Indiji, ali vam ipak ostavljamo da to procijenite sami ukoliko se odlučite da pročitate ovu sjajnu knjigu.

 

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh