Nova skincare rutina za hladnije dane: 8 ključnih saveta

Avatar photo
skincare rutina za jesen

Razlike u jesenjoj skincare rutini u odnosu na prethodne sezone mogu biti suptilne, ali su ključne za očuvanje zdravlja i izgleda vaše kože. Evo nekoliko specifičnih promena i dodataka koje treba uzeti u obzir:

1. (Još više) hidratantna krema!

Jesen donosi niže temperature i suv vazduh, što može uzrokovati dehidraciju kože. Zato je važno preći na bogatiju i hranljiviju hidratantnu kremu. Obratite pažnju na sastojke poput shea maslaca, kokosovog ulja i maslaca od avokada.

2. Biraj serume sa antioksidansima

Da biste zaštitili kožu od štetnih uticaja slobodnih radikala uzrokovanih promenljivim vremenskim uslovima, uključite serume sa antioksidansima u svoju rutinu. Vitamini C i E su odličan izbor za jesen.

3. Zaštita od sunca ti i dalje treba

Iako su dani kraći, ne zaboravite na zaštitu od sunca. Koristite kremu sa SPF i nanesite je ujutru, čak i kada je oblačno. Jesenji sunčevi zraci mogu i dalje oštetiti kožu.

4. Koristi hranljive maske za lice

skincaresaveti

Periodično korišćenje hranljive maske za lice može dodatno hidrirati kožu. Ovo je posebno korisno ako primetite da je vaša koža sklonija suvoći tokom jeseni.

5. Dodatnu pažnju posveti rukama i usnama

Ruke i usne su često izložene hladnoći i vetru, pa koristite hidratantne kreme specijalno formulisane za ove delove tela kako biste ih zaštitili od isušivanja. Obavezno radite piling, koji možete i samostalno napraviti tako što pomešate malo šećera i vazelina.

6. Koristite ovlaživač vazduha u prostoru

Kako biste sprečili isušivanje kože usled suvog vazduha u zatvorenim prostorima, koristite ovlaživače vazduha u svojoj kući.

Možda te zanima
lubenica nega koze

7. Povećajte unos vode

U hladnijim mesecima, često zaboravljamo da unosimo dovoljno vode. Povećajte unos tečnosti kako biste održali hidrataciju kože iznutra. Nošenje flašice za vodu svuda sa sobom može biti zgodan način da u tome uspete.

8. Određivanje tipa kože

Promene u vremenskim uslovima mogu uticati na tip vaše kože. Pratite kako se vaša koža ponaša i prilagodite rutinu prema promenama.

S obzirom na promenljive potrebe vaše kože tokom jeseni, prilagodite svoju skincare rutinu kako biste održali zdravu i blistavu kožu. Važno je da budete pažljivi i odgovarajuće reagujete na specifične potrebe vaše kože u ovoj sezoni.

© 2023, sva prava zadržava ZdraviJa magazin.

Povratak na vrh